Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Мерінгуей



By   Lana Svitankova      18:43      Мітки: , , , ,  
Є десерт Павлова, а це буде Ернест Мерінгуей. Тому що це і не Павлова, і не меренга, а творчий експромт, і не у віршах, а прозі. Харизматичний такий. З білою бородою. Швидше за все, якщо ви не будете, як Лана, а зробите все правильно і по рецепту, у вас вийде нормальна меренга, яку не треба буде проламувати, яка не сяде, а триматиме гарно форму. Дотримуйтеся рецептури, не будьте, як Лана.

merinquey2
Власне, рецепт меренги:
- 6 білків крупних яєць
- дрібка солі
- 300 г цукру чи цукрової пудри (пудри краще, бо розчиняється швидше)
- 4 чайні ложки кукурудзяного крохмалю
- 2 чайні ложки оцту

Розігрійте піч до 180С.
Збийте біли з сіллю в густу стійку піну і потроху підсипайте цукор. В результаті має бути лискуча стійка маса (хвилин 5 збивання), куди додайте просіяний (якщо не хочете крохмалогрудочок в готовій мерензі) крохмаль і оцет. На вистелене кулінарним папером деко викладайте ложкою яєчну масу, мені більше подобаються порційні невеликі тістечка, і пробавіть ложкою заглиблення для крема посередині. Випікайте на двох деках одночасно лише якщо у вас стандартна піч і між деками достатньо місця. Зменшіть температуру до 150С і відправляйте меренги у піч. Через 15 хвилин розверніть деко, щоб пропікалося однаково. Дайте ще 15 хвилин пектися (тобто, загалом випікання 30 хвилин), вимкніть піч і дайте постояти так ще 30 хвилин. Дістаньте з печі, і хай меренги вистигають - краще на решітці, куди їх можна перетягнути разом з папером.

Начиняти (лише перед подачею, бо розмокне) можна будь-якими фруктами і, наприклад, отаким кремом.


merinquey3

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.