Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Ісландія 1.0. - авто і день перший



By   Lana Svitankova      16:37      Мітки: , ,  
Day1Iceland Почнемо розповідь з самого початку - оренди авто.
Ми вирішили одразу після прильоту вирушити в путь і об'їхати Ісландію навколо, а останні дні подорожі провести в столиці - день на відпочинок перед півмарафоном, а далі туристичні гульки. Тому прокат шукали максимально близько до аеропорта, щоб не витрачати гроші і час на транспорт до видачі авто.

Прокат нашого Jeep Patriot на повні сім днів обійшовся нам майже у 1000$. Чому:
- брали близько до аеропорта
- взяли дві страховки - від піску і гравію
- коробка-автомат
- забронювали авто досить пізно, за півтора місяці до приїзду (у високий сезон!), тому доступні були звісно що найбільші і найдорожчі варіанти.

Механіка зекономить вам мінімум 150 баксів, раннє бронювання - цілком ще стільки ж, точка прокату, віддалена від аеропорту, важитиме теж. На страховці економити я все ж не рекомендую.

Авто ми брали у https://greenmotion.com. Враження змішані, якщо чесно. В листі нас ніхто не попередив, що прокат не на території аеропорта, а треба шукати хлопчика з табличкою, який трансферить з Кефлавіка до прокату. Поки ми це з'ясовували, хлопчик повіз інших замовників, яких в цей день було дуже, дуже багато - ввечері починався фестиваль Secret Solstice, на який приїхала непристойна кількість людей. Машин для трансферу не вистачало, в прокаті влаштувалася черга, машину нам в процесі поміняли, коротше кажучи, ми втратили дві години часу, авто було заброньовано з 10 ранку, а поїхали ми лише на початку першої. Плюс, як виявилося у найбільш незручний момент, у нашого джипа не було фаркопа. Точніше, він був, але лежав у багажнику. Відчеплений.
Але, врешті-решт, ми сіли, завелися, пристібнулися і вирушили назустріч своїй Великій Пригоді.

Перші години подорожі - це просто суцільний набір вигуків, тицяння пальцем у скло, тисячі розмитих фоточок на ходу - на ходу, бо в цей день нам треба проїхати приблизно 500 км, щоби заселитися в Акурейрі, і в процесі ще кілька зупинок.
У перший день я ще не знала, що стовпи білої пари на горизонті - не обов'язково гейзери.
Що затягнуті у білу і рожеву плівку "зефірини" сіна я бачитиму мало не щодня.
Що схожі на інопланетних загарбників брили сіро-зеленого моху оточують і погрожують захопити дорогу багато де (в цій країні).
Що синє море люпинів колихатиметься хвилями за ілюмінатором нашого космольота постійно.
Що конячки і овечки ще встигнуть мені набриднути (серйозно!). Я просто тихесенько, а іноді і голосно кричала "уіііііі!" і клацала камерою.

Day1Iceland01 Day1Iceland02 Day1Iceland08 Day1Iceland09 Day1Iceland10 Day1Iceland18 Day1Iceland21

Про всяк випадок, я скопіюю шмат з попереднього допису про організаційні моменти сюди.

Що вам треба знати про дороги. Навіть перша (велика кільцева по всьому острову) не всюди вкрита асфальтом, майже всі двозначні, а тризначні і поготів - це гравій. Тому несамовито рекомендую брати під час оформлення прокату страховку від піску і гравію. Якийсь камінець, що вилетів з-під колеса авто попереду зробив нам тріщину в лобовому склі. Якби не страховка, це коштувало б нам дуже, дуже дорого. Піщана буря може застати вас неочікувано і теж попсувати обшивку вашого космольота.
Яку машину вибрати - якщо ви хочете проїхатися лише по колу по 1й дорозі - вам не треба брати 4х4. Якщо ви плануєте відхилятися, все-таки рекомендую розжитися машиною потужнішою за тойоту яріс. Бо на ный ви повністю маршрут нашого першого дня не подужаєте.
Як вибрати прокат - у всіх дуже різниться ціна, залежно від категорії авто, місць отримання/повернення машини, ліміту кілометражу (звертайте на це увагу!), включену/не включену стандарту страховку тощо. Коли ви оберете авто, подивіться різні прокати, порівняйте ціни.
Швидкість пересування - 50 км/год у населених пунктах, 80 км/год по гравію, 90 км/год по асфальту.
Пристібатися обов'язково всім, незалежно, де сидиш, і їздити з увімкненим ближнім світлом незалежно від пори доби, це ісландські ПДР.
Їздити не по дорогах суворо заборонено. Рослинність і грунти в Ісландії дуже повільно відновлюються, тому не варто їх нищити.
Гарно мати з собою мапу доріг паперову чи мобільну, найкраще - з позначеними на них заправками. Заправки переважно автоматичні з самообслуговуванням. На багатьох заправках є безкоштовна мийка. На заправках Olis (зелені з жовтим) завжди є безкоштовний інтернет. Ціни на бензин практично всюди однакові, немає сенсу вишукувати конкретну мережу, щоб зекономити, заправляйтеся завжди не на останніх літрах, бо можна не доїхати до найближчої заправки.
Уперше в житті я бачила однорядні мости і тунелі (одна смуга і періодичні "кишені" обабіч) , будьте уважні і на азїздах звертайте увагу, у кого пріоритет і хто кого має пропускати.
Корисне посилання: http://www.road.is/

Корисний апп (мапу Ісландії завантажте в нього окремо) з позначеними заправками, кемпінгами, оглядовими майданчиками і супермаркетами - http://osmand.net

Наша повна мапа 




Перша зупинка на маршруті першого дня Кефлавік-Акурейрі - містечко Акранес. Ну як, містечко, найбільше у західній частині країни, на 6000 населення. 
Перед ним буде платний тунель, проїзд - 1000 крон. У Акранес нас принадив маяк, точніше - два. 
Вищий, Акранесвіті, працює і сьогодні, менший - відреставрований, історичний. Перший місцевий фото-клуб нещодавно зробив відкритим для публіки, працює, як музей, з 10 до 16 у літній час. Всередині змінювана фото-експозиція, коли ми були, якесь дівчатко грало на флейті. Найбільшим "моментом" було те, що я не очікувала зовсім, що на маяк можна буде залізти, власне, збиралася лише подивитися на нього і додати до колекції камінців-прапорів український. А виявилося отак - розпишися в книзі відгуків і лізь. Камінчик я все одно розмалювала. Якийсь чоловік, що стояв поруч глянув на мої художні потуги і обізнано зауважив "О, Україна!", чим мене спантеличив і приємно здивував. Як виявилося, прапор був йому добре знаоймий, бо він - німець, а наші збірні перетнулися у Франції:)

Day1Iceland03 Day1Iceland04 Day1Iceland05 Day1Iceland06
Далі знов повз океан, повз гори, повз луки (одночасно!), повз овець, конячок - на північ. Боргарвіркі - базальтове утворення 10-15 метрів заввишки. Згадується у нордичних сагах, як фортеця вікінгів, і зрозуміло чому. Фото геть не передає всієї величі цієї структури.
  Day1Iceland11Day1Iceland12 Day1Iceland13 Day1Iceland14
8 км на північ по однорядній гравієвій дорозі #711 з кількома сліпими підйомами і поворотами - і ви біля Хвітсеркур ("біла сорочка"). Скеля і справді виглядає накритою білою сорочкою, але сорочечка - результат життєдіяльності птахів. Легенди кажуть, що насправді ця брила дивовижної форми - троль, який хотів викрасти дзвони з місцевої церкви, але не встиг сховатися до сходу сонця, і воно перетворило його на камінь (ми ж всі знаємо, що тролям сонячні ванни шкодять). Мені особисто Хвітсеркур схожий на дракона, що пиє водичку. Добратися до нього від Боргарвіркі нескладно, головне не проїхати паркінг з кафе, бо до самої скелі ви на авто не під'їдете, треба прогулятися пішки. Крім споглядання цього фантастичного звіра, ви майже стовідсотково побачите морських котиків, бо на чорній піщаній мілині у затоці мешкає одна з найбільших колоній в Ісландії. Нам вдалося надибати шістьох, але вони були надто далеко для фото. Зате дуже вже близько ми підійшли до місцьгніздувань шалених полярних крячків - вони злітають щільною зграєю, кричать і кидаються так, що ми були вимушені ганбно тікати від цих не надто великих, але безстрашних на всю голову пташок.
  Day1Iceland16iceland Day1Iceland17 Day1Iceland19 Day1Iceland15


Day1Iceland20

Там можна просто сидіти і дивитися, але ще треба добратися до Акурейрі.
Виїжджаємо з тризначих доріг назад на першу, а попереду нас чекає серія "А, ти бачив, бачив, хмара зачепилася за гору і спить/бовтається на ній", і стіна дощу, в який ми пірнемо, як у море, видимість практично ніяка, "йдемо по приборах", але як той котик, випірнаємо чисті під Акурейрі, де погода нас тішитиме три дні абсолютно фантастичним небом.

Day1Iceland22 Day1Iceland23

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.