Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Свято врожаю



By   Lana Svitankova      19:37      Мітки: , , ,  
Свято врожаю - це коли крім сезонних фіг знаходиш другий врожай полуниць і лохини. Ну як не зробити з цього маленьке свято?
Дуже маленьке, 18 см діаметром.
Шоколадний бісквіт, легкий масляний крем і фрукти.

fruitcake
Бісквіт (на маленьку форму 18 см діаметром, щоб розрізати на 2 коржі)
- 3 яйця
- 70 г борошна
- 20 г какао
- дрібочка соди (зовсім трошки. вона зробить какао-колір коржів темнішим)
- 90 г цукру

Крем (насправді, цієї кількості вистачить на 3 коржі, тому розрізайте бісквіт тонше):
- 200 г масла кімнатної температури
- 130 г цукру
- 15 г крохмалю
- 140 мл молока
- лимонна есенція

Чай чи кава для пропитування

Зваріть сироп для крема. Цей крем, хоча і масляний, але дуже, дуже легкий за рахунок цього сиропу. У зовсім маленькій мисочці змішайте крохмаль і трохи молока, щоб крохмаль розійшовся. Решту молока доведіть до майже кипіння з цукром, щоб той розтанув. Додайте крохмальне молоко, трошки проваріть, щоб сироп загустів. Лишіть вистигати.

Класичний бісквіт - жовтки збити з цукром до розчинення останнього. Какао, соду і борошно перемішати, бажано просіяти. Білки збити в міцну піну, ложкою обережно вмішати жовтки, потім ніжно додати борошно, перемішуючи знизу вгору добитися більш-менш однорідності, але не перестаратися. Вилити у форму, змащену маслом і притрушено борошном. Такого розміру корж випікати 10 хвилин на 215С, потім ще 15 на 180. Дати вистигнути на решітці, розрізати на коржі, підрівняти "шапочку". Коржі за бажання трошки полити кавою чи чаєм.

Масло збити в білу піну з есенцією і потрохи вливати сироп, не зупиняючи міксер. Крем повинен бути легким і повітряним.

Збираємо коржі, крем і прикрашаємо фруктами. Лишаємо в холодильнику на кілька годин, перед подачею дістаємо хвилин за 10.

  fruitcake1fruitcake2 fruitcake3

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.