Все почалося з того, що я зрадила Peanut Butter і купила іншу арахісову пасту. Дешевшу. Вона виявилася настільки несмачною, що довелося терміново шукати способи її утилізації. Що сказати. Завтра піду знов по цю дешеву арахісову пасту, бо утилізація виявилася кращою, значно, значно кращою, ніж я очікувала.
Мафіни вийшли такими, мммм....Як пояснити. Коли гарячі, вони просто хмаринки. Сіль в пасті грає з солодким смаком, шматочки арахісу додають структури і рельєфу мякому і пухнастому, але неоднорідному тісту, фантастика. З какао... О... Можна додати викрутасів, і перетворити їх на капкейки завдяки крему від шведської блогерки Лінди, і це, маю вам сказати, теж один з найкращих кремів, які я колись робила (не обійшлося без модифікацій, але). Проте не забувайте, що для цього мафінам треба дати повністю вистигнути, інакше крем потече.
Витягніть заздалегідь з холодильника пачку вершкового масла.
Мафіни:
- 165 г арахісової пасти
- 30 г масла кімнатної температури
- 120 г цукру
- 180 г пшеничного борошна
- 60 г іншого борошна - наприклад, 50/50 цільнозернового і вівсяного, або просто цільнозернового, як забажаєте
- 2 ч.л. розпушувача
- 1/2 ч.л. солі
- 2 великі яйця
- 240 мл. молока
- опціонально - якщо паста без шматочків арахісу, 2-3 ст.л. дробленого арахісу
Розігріти піч до 215С. Вистелити форму на 12 мафінів паперовими "спідничками".
В мисці відміряти, просіяти і змішати борошно, розпушувач, сіль, арахіс.
В іншій мисці збити арахісову пасту, масло, цукор до однорідності. По одному вбити яйця. Долити тонкою цівкою молоко. Всипати сухі складники і ложкою розмішати до вмішування борошна в рідину, але не вимішувати до однорідності. Викласти у підготовані форми і в піч. 5 хвилин 210С + 15 хвилин 180С. Трісочка має виходити з мафінів сухою. Дістати з печі, хвилин 5 дати вистигнути у формі, потім викласти на решітку. Якщо прикрашаєте - дати вистигнути повністю, а як ні - варіть какао, каву, чай і насолоджуйтеся.
Якщо ви не шукаєте простих шляхів, робіть крем.
Крем: (цієї кількості вистачить на 11,5 мафінів, якщо ви робите їх вперше, а потім, як наб'єте руку- то і на всі 12)
- 120 г масла кімнатної температури
- 40 г цукрової пудри
- 3 ст.л какао, гарного, чорного, несолодженого
- 50 г чорного шоколаду, розтопленого, кімнатної температури
- 1 ст.л. бурбона (не обовязково, але приємно покращує)
Збити пудру і масло, обережно вмішати какао, далі додати шоколад і бурбон. Перекласти у кондитерський конверт, прикрасити. Повісити всюди статус do not disturb.
Якщо ви не їстимете їх одразу, краще поставити в холодильник, щоб крем не поплив, а перед подачею дістати на 10 хвилин.
ПС. а в чистому вигляді я все одно їстиму пінатів.
а дешевша то яка?
ВідповістиВидалитиЛано, у Вас точно є гарбузові мафіни, мені хтось колись давно казав. покажете де?
У сільпо якась китайска, Рассел, здається, назва. Гарбузові мафіни, це швидше за все оцей кекс, лише розлитий по маленьким формам http://lana-svitankova.blogspot.com/2014/11/blog-post_9.html пекти хвилин 15, перевіряти трісочкою
Видалитидякую!!
ВідповістиВидалити