Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Рости, як на дріжджах - без дріжджів



By   Lana Svitankova      11:07      Мітки: , , , ,  
Ця проста, але така забавна страва не припиняє викликати у мене дитяче щире захоплення щоразу, як я її готую. Може, ви вже про неї і забули, то я нагадаю.
Приводом згадати про неї мені став ше один шматочок від "Клуба Сиру". Добряче посміялася, бо сир "Дитячий", дітей у мене немає, виникає питання, як вживати за призначенням. Шуткую. Але насправді, дитячість все одно вмикнули, тим паче, цей рецепт вам буде весело приготувати з дітьми, їм сподобається дивитися, як ростуть пудинги. Я сама не можу відлізти від печі перші 15 хвилин. До речі, якщо я поборюкаю відео-редактори, то покажу вам, як це виглядає у пришвидшеному темпі.

cheese1
Але про сир.
Дитячим він позиціонується через підвищений вміст корисних речовин і вітамінів (принаймні, так зазначено на обкладинці). Сам сир щільний, добре тримає форму, його зручно різати і натирати (на піці він дуже гарно вписується в загальну команду), дірочок небагато, вони дрібні, по всій товщині сир однаковий, без скоринки. Бутербродний і в гарячі страви ідеально, судячи з усього, пальмової олії в ньому практично немає, бо під час запікання не тече нею, за що уклін сироварам.


cheese

Тісто для пудингів: гарно змішайте ввечері 240 мл молока, 115 г борошна, 1 яйце, дрібку солі і чорного перцю або 2 ложки цукру, якщо будете робити солодку начинку. Лишіть у холодильнику. Цієї кількості вистачить на 12 пудингів, розлитих у стандартну форму для мафінів.
Робити пудинги можна порожніми без начинки, можна з ковбасками, сосисками, сиром, фруктами - чим заманеться. Якщо готуватимете з начинкою - підготуйте її, порційно нарізану, тому що швидкість в цьому рецепті - головне. Увага, про сир - нарізайте його такими шматочками, щоби вони не торкалися країв форми, бо як пристигнуть, не віддерете. Але не робіть їх дуже маленькими, інакше тісто їх виштовхне - так-так, я бачила неодноразово, як воно виштовхувало з форми сардельку. Найкраща форма - товстий брусочок, поставлений посеред форми торчма, він буде тануть і рівнесенько собі по центру пудинга осяде.

Перед приготуванням розігрійте піч до 220 градусів. У кожну формочку покладіть маленький шматочок масла і поставте всю форму на 2-3 хвилини в розігріту піч, поки масло не розтане і не почне бульбенити. Швидко, але обережно (у рукавичках!!!) дістаньте гарячу форму і пензлем розмажте прогріте масло по стінках кожної формочки. Це потрібно робити дуже швидко, бо гаряча форма і масло - основні причини "сповзання" пудингів нагору, по вистиглій тісто так гарно не підійде. Розливаємо тісто по змащених формах на 1/3, на 1/2 максимум, викладаємо начинку і в піч на півгодини.
З одного сантиметра тіста на дні форми пудинг виростає в 5,6 разів більшім. Це чиста магія, запевняю вас. Бадьорий і простий сніданок, закуска під посиденьку чи пікнікова забавка - це все вони.




About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

4 коментарі :

  1. оце навколо сосисок - це сир?
    цікавий рецепт, я такий не знала :)
    дякую!

    ВідповістиВидалити
  2. Навколо сосисок тісто, сир під ними

    ВідповістиВидалити
  3. Навколо сосисок тісто, сир під ними

    ВідповістиВидалити
  4. Підкажи, тісто робити звечора, а готувати зранку? Чи можна і на наступний вечір?

    ВідповістиВидалити

На платформі Blogger.