Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Порційні а-ля чізкейки



By   Lana Svitankova      15:45      Мітки: , ,  
Раніше я всі свої чізкейки/сирники/пироги-з-фреш-сиром запікала у корзинці з пісочного тіста. А тепер розважаємося з незапікальними. Щоправда, класичний чізкейк, крім того, що з філадельфією, так ще й на коржику з подрібненого печива. Звісно, в експериментах з безборошняними пирогами цей варіант не проходить. Але інтернет, фантазія, поклади в коморі дозволяють побороти і цю перешкоду. Пиріг виходить не лише без борошна, але й без випікання, що дозволяє віднести його одразу у дві корисні категорії - безборошняна їжа і їжа для сироїдів (не тих, що сир їдять, а ті, що ідять сире).
alacheesecake1


Якщо у вас алергія на арахіс,  він цілком замінюється на будь-які інші горіхи, а якщо вам взагалі не можна горіхів, я бачила варіанти з насінням соняшника. Врешті-реш, можна взагалі без основи. Тобто - це пірс, від якого можна відштовхнутися і пірнати у море можливостей і варіантів. Для таких пирогів я беру фреш-сир, який возить Auchan, але підозрюю, що перетертий через сито домашній сир з нежирною сметаною чи йогуртом теж цілком справляться з задачею, головне, щоб була однорідна констистенція густої сметани, треба буде спробувати.

Основа пирога:
- 8-9 фініків
- 150 сирого арахісу, меленого
- 2 ст. л. насіння льону

Заливка:
- 500 г крем-сиру
- 25 мл лимонного соку
- ваніль (у порошку чи есенція)
- 250 г згущеного молока
- якщо вам буде дуже кисло, додайте ложку-дві цукрової пудри

Залийте фініки без кісточок на кілька хвилин окропом - так вони стануть м'якшими, а якщо їх все-таки просочували цукровим сиропом, він хоча б частково вимиється. Перемеліть їх ручним блендером і змішайте з подрібненими горіхами і насінням льону. Зізнаюся чесно, я не думала, що така гора горіхів змішається з двома ложками фінікової пасти. Але - дивовижно, та факт - вона змішується в густу суміш, яку треба ложкою, а краще силіконовю лопаткою, втрамбувати у форми. Поставте основу в морозилку.
Поки вона застигає, збивайте кілька хвилин крем-сир, додайте ваніль, тонкою цівкою влийте сік, і, не зупиняючи міксер, вливайте згущене молоко. Коли маса набуде однорідності - скуштуйте і підсолодіть за потреби, мені прекрасно смакувало без цукру. Залийте на основу і лишіть в холодильнику мінімум на три години, а краще на ніч. Перед подачею полийте карамеллю, варенням, прикрасьте фруктами, або їжте так. Враховуючи, що штука виходить досить поживна, кава чи чай із нею цілком можуть слугувати підобідком чи непізньою вечерею.


alacheesecake

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.