Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Вільнюс. Alaus Biblioteka



By   Lana Svitankova      21:35      Мітки: , , ,  
Зараз я розкажу вам про найкращий тематичний заклад, в якому я була за все своє життя. Називається він "Пивна бібліотека", і пощастило з ним жителям Вільнюса.
Почнемо з логотипа, який книжка-склянка. Ну хіба не крутота у своїй простоті і читаємості, нє?

AlausBiblioteka
Власне, все, як має бути - стелажі, книжки, зелені бібліотечні лампи. Журнали - Beer Advocate і т.д.

AlausBiblioteka1 AlausBiblioteka3 AlausBiblioteka4 AlausBiblioteka5

А з іншого боку - теж стелажі. Поділені по стилях і представниках. Здається, 10 кранів, регулярно змінюваних, назва, стиль, ціна - все на бібліотечних розподільних картках. Увага тут до всього. Буквально до всього. На стільчиках (безумовно, кастомних) - полички для пивного атласу. І атлас цей написали, намалювали - 60 стилів пива! - спеціально для бібліотеки. Кожен розворот - назва, ттх, температура подачі, найяскравіші представники стилю, історія і цікава іфнформація й іллюстрація в графічно-абстракціоністському стилі. Повністю створено і надруковано для Бібліотеки. Єдине місце, де я бачила щось схоже - це "Гоголь-Моголь" в Одесі, але там подібного плану меню, а тут повноцінна книжка. Але і це ще не все. На одній з поличок стелажів стоять кілька висувних ящиків з бібліотечними картками відвідувачів, на які нанесено всі 60 сортів пива, присутні в атласі. Коли "читач" Бібліотеки куштує новий сорт пива, в його картку вноситься відповідна відмітка. Стань просунутим читачем і збери всі 60 сортів, і отримай атлас у подарунок. Купити за гроші просто так його не можна. 


AlausBiblioteka2 AlausBiblioteka6 AlausBiblioteka7 AlausBiblioteka8 AlausBiblioteka9


І всі ці дрібнички миттєво закохують у себе, а остаточного удару завдає хазяїн, який знає про пиво стільки баєк, що може розважати історіями про британське пиво групу галасливих британців. Він настільки душевний, наскільки ж розумний і хвацький. Ну, і з прихильностями до України, що не може не тішити. Обмін пивом відбувся, можете навіть здогадатися, яким пивом, і які пісні лунали перед закриттям. Я можу ще довго співати хвали, і розказувати які вони з Бібліотекою кльові, але дехто мене скоро приб'є за цю платівку :) 

А, і власне, Alaus Biblioteka, (Traku, 4), вівторок-п'ятниця з 17 до 00, по суботах з 15. Термінал, готівка, на виніс не продають, пиво - закордонна класика і крафт, широка географія, від американців до скандинавів, і нові віяння у литовському пивоварінні. Ідіть, навіть не сумнівайтеся. 

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.