Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Як на Адріяшчини іменини та спекли ми коровай



By   Lana Svitankova      16:24      Мітки: , , ,  
Взагалі, ше не ясно, чи на Адріяшчині, чи на Матвієїві, але так - я вчора стала тіткою, а такий привід неможливий без торта. Взагалі, я кексова дівчинка, не люблю торти, вони мене лякають до дрижів, ці креми, коржі, сиропи, прикрасити, щоб рівно було, і т.д. Але, я ж тепер тітка і маю бути хороброю, еге ж? А ти, племіннику, будь здоровий і щасливий.


cake
Взагалі, це просто приклад збирання, бо нічого складного тут немає. Коржі - класичний бісквіт (пропорція по 30 г цукру і борошна на кожне яйце), між ними (і заразом гарно вкрило решту всього) пташине молоко - рецепт тут, а полито шоколадом (чорний шоколад + гаряче молоко до потрібної консистенції), прикрашено зефірками і ожиною. Взагалі хотіла глазур, але не виявилося в коморі желатину.
Тобто, все просто. Але ефектно :)

Детальна інструкція.

Коржі: 4 яйця, 120 г борошна, 120 г цукру.
Розігріти піч до 200С. На цю форму (20 см) розділити на білки і жовтки 4 яйця. Жовтки збити з 90 г цукру у щільну піну. У миску відміряти 120 г борошна (я 30 г борошна заміняю інколи крохмалем кукурудзяним, виходить повітряніше). Змастити форму маслом, притрусити борошном. Вимитими начисто вінчиками збити білки в густу однорідну масу, додати 30 г цукру і збити до міцних піків. Ложку білків вмішати в жовтки, щоб ті стали рідкішими. Вилити жовтки в білки і обережно лопаткою чи ложкою розмішати, рухами знизу вгору. Всипати борошно, так само обережно змішати. Викласти у форму, пекти перші 10 хвилин при 200С і ще 25 хвилин при 180С. Дати бісквіту вистигнути у формі. Він опаде, не лякайтеся, це нормально. Розрізати на 3 коржі - якщо можете, можна і більше тонших. Шапку вирівняти - зрізати зайве.

Суфле: за посиланням є інструкція для приготування.

Збирання:
Вимиту форму висушити до ідеального стану. До стінок прикладаємо пекарський папір - це дозволить потім зняти форму без проблем, інакше суфле може пристигнути до боків і ви його порвете. Покласти на дно перший шар бісквіта. Полити його трошки зеленим чаєм, кавою чи лікером, якщо любите вологий, якщо ні - не поливайте. Заливаємо половиною суфле. За бажання додаємо ягоди в суфле на цій стадії (я додала лохину, вона має умовно міцну шкірку і не тече соком). Покласти згори другий шар бісквіта, полити, якщо поливаєте. Залити рештою суфле, додати ягоди. Накрити останнім шаром бісквіта, сховати в холодильник на ніч.

Дістаємо майже готовий торт. Обережно знімаємо форму, знімаємо папір. Готуємо глазур або топимо шоколад з молоком, поливаємо торт, прикрашаємо. Ставимо в холодильник до остаточного застигання поливки (хвилин 20).

Все. Їмо :)

Ну і не можу не поділитися - прекрасна роз'ємна форма для маленьких вишуканих тортів (але пишуть - для пасок) 78 грн в Ашані від якогось броварського виробника.


cake1 cake2
cake3

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

6 коментарів :

  1. ха, можна за раз спекти товстезний корж і порізати

    ВідповістиВидалити
  2. Лан, я от не можу намилуватись,він так естетично красиво виглядає ну і на смак впевнена теж чудесний

    ВідповістиВидалити
  3. Привіт, дуже класний рецепт :) а можеш поправити посилання на рецепт суфле? бо зараз невидно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Там все є, посилання у реченні "пташине молоко - рецепт тут", але ок, продублюю в послідовність дій теж :)

      Видалити

На платформі Blogger.