Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Надоїти пташиного молока і наварити шоколадної глазурі без шоколаду



By   Lana Svitankova      18:38      Мітки: , ,  
Днями я готувала перший у своєму житті торт в розумінні цього слова, власне, торт, а не імпровізований бісквіт, перемазаний глазур'ю. Це було "Пташине молоко", але відверто кажучи, я таки зібрала його з різних рецептів, до того ж змінила дещо через те, що по деякі продукти було страшенно ліньки йти. Але результат перевищив усі сподівання.
CakeNY
Отже, ділюся. 
За основу, "фундамент" торта взяла вічний бісквіт, ну подобається мені бісквітне тісто, що поробиш. Покладіть основу в роз"ємну форму і вистеліть краї папером для випічки (щоб суфле не прилипло до форми) 
Суфле: 5 г агар-агару замочіть у 150 мл води і лишіть на півгодини щонайменше. У каструльці з товстими стінками залийте 300 г цукру водою з агаром, доведіть до кипіння і на малому вогні виварюйте сироп, поки він не крапатиме з ложки, і майже тягнутиметься безперервною стрічкою, і лишіть вистигати. Пачку м"якого масла (200 г) збийте добіла міксером. Два яєчні білки збийте у міцну піну і починайте тоненькою цівкою доливати сироп і збивати далі. Меренга (а це буде саме меренга - заварені білки) дуже сильно збільшиться в обсязі, тому одразу беріть для цього велику миску. Коли весь сироп буде в білках, додайте масло і вимішайте крем. Одразу ж виливайте суфле на бісквіт і вирівнюйте лопаткою, бо воно швидко застигає. Лишіть у прохолодному місці. 
 За дивовижну глазур дякую crazyappetite, це просто щось із чимось. 4 г желатину залийте 50 мл води, дайте настоятися хвилин 20. У каструльці змішайте 60 г жирних вершків (але я взяла молоко, трохи менше ы все теж вийшло прекрасно), 60 г цукру і 30 г несолодкого какао. Варіть на малому вогні, поки маса не почне кипіти (постійно розмішуйте), потім додайте желатин, добре розмішайте, потримайте на вогні ще хвилину-дві і знімайте. Дайте вистигнути, бо гаряча глазур лише стече з торта. Коли вона загусне, покрийте нею торт і лишіть його на ніч у холодильнику. Це щось феєричне, чесне слово. Суфле ніжне, легке і вершкове, а глазур тягуча і в міру шоколадна, без зайвої солодкавості.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.