Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Крамбль з румамбаром, грушами і яблуками



By   Lana Svitankova      09:00      Мітки:  
Коли я відправила напівсерйозний запит світобудові про те, що шукаю посудного спонсора, то навіть не очікувала, що вона збереться відповідати. Але ні, диво сталося.
Це буде перший з серії дописів-тестів продукції крамниці Campo & Fiori, з якими перетнулися наші шляхи любові до їжі і красивого посуду. Що особливо цінне для мене у такій співпраці - це не реклама, де тебе просять транслювати текст, написаний бренд-менеджером, ні, це повномасштабний тест-драйв, в якому будуть і плюси, і мінуси.

campo_crumble2


Почнемо з крамбля з румамбаром, грушами і яблуками і порційних форм від Ceramika Bolesławiecka.

Кераміка ця виготовляється повністю вручну з 1963 року, і відтоді завоювала серця любителыв гарного посуду по обидва боки Атлантики (маю свідчення подруги, яка казала, що бачила його на власні очі в Америці). Завдяки надзвичайно високій температурі випалювання, всі ці мисочки, чашки, тарелі годяться і для печі, і для мікрохвильовки, і для посудомийки: не лущаться і малюнок не облазять. Малюнки - окрема пісня. Вони всі наносяться вручну штампами або пензлями, і, власне, від способу розфарбовування залежить і ціна кожного предмета.

Тест-драйв порційних форм пройшов на ура, про що свідчили задоволені мармизи тестувальників, але їх я вам не покажу :)
Плюси:
- ідеальний розмір. От правда, ідеальний. Саме те, що треба, щоб наїстися пиріжком, а не перекусити до кави, бо повноцінний сніданок - вибір чемпіона. Діаметр, глибина, все як має бути
- ручки, які будь-якій гарячій формі пасують, за них зручно діставати з печі
- гарно миється. Тут питань ніяких, для мене якість посуду визначається в першу чергу легкістю його миття. Зустрічалися в моєму житті керамічні форми, які після першого ж випікання "заростали" невідмивальними плямами на нашій спільній репутації

Мінуси:
- в даному випадку не виявлено.

І рецепт.
Насправді, я ходила на ринок по базилік на ще одну порцію песто, але в очі вкинулося малиново-зелене. Невже румамбар? По другому колу пішов, я вже думала, що сезон давно скінчився, а наше глобальне потеплінння, вочевидь, зробило свою справу. Або вправні руки городників. Або... Неважливо, головне, що ось він.

  campo_crumble


На два невеликі крамблі (фрукти беріть не надто стиглі, щоб не встигли перетворитися на кашу, вони мають бути цупкі).
Начинка: 1 велика груша, 2 середніх яблука, 6-7 стебел румамбару, 2 ст.л. меду, 50 г масла
Крамбль: 4 ст.л. пластівців (вівсяні чи суміш), 1 ст.л. насіння льону, рублені горіхи, насіння гарбуза і соняшника за бажання

На сковорідці топимо масло і мед, вкидаємо покраяний на шматочки 1-2 см завдовжки румамбар. Поки він тушкується, нарізаємо грушу і яблука, шкірку можна не знімати, серцевину вийняти. Ріжемо фрукти на скибки, вкидаємо в мед, і на середньому вогні виварюємо до загустіння карамелі. На це піде не більше 10 хвилин. Викладаємо у порційні форми, посипаємо перемішаним крамблем і ставимо в піч під гриль+180С. Коли крамбль почне золотавіти (5-7 хвилин, без гриля 10-15), дістаємо, даємо вистигнути до прийнятної температури, і їмо з чаєм/кавою/какао/просто так. 
Ці крамблі прекрасні тим, що фрукти скарамелізувати і розкласти по формах можна ввечері, а посипати крамблем і розігріти в печі вже зранку, поки вариться кава.


campo_crumble3

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

2 коментарі :

  1. Який смачний, корисний сніданок, та ще й у таких симпатичних формах! А щодо румбамбару, то я ще позаминулого літа відкрила для себе, що в серпні у нього буває другий врожай. (Зустрічала різні варіанти, як у нас називають ревінь: "румбАмбар", "румбумбар", а от "румамбар" - вперше :))

    ВідповістиВидалити

На платформі Blogger.