Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Duomo of Florence



By   Lana Svitankova      14:19      Мітки: , , , ,  
Я людина не релігійна і намагаюся нікого цим не обтяжувати, храми рідко викликають у мене захват, але є два, які, я вважаю, має побачити кожен, незалежно від релігійних переконань. Це Sagrada Familia у Барселоні та Cattedrale di Santa Maria del Fiore, Il Duomo di Firenze чи просто Duomo у Флоренції. Ці дві будови в моїх очах є увічненням людського генія.

Duomo
Саме генія, бо як ще інакше пояснити, що ювелір, а не архітектор, без сучасних засобів розрахунку, звів найбільший до сьогодні (!) купол з цегли (114,5 метрів заввішки). До бурхливого розвитку інженерії, це був найбільши купол світу. Двошаровий. Величний. Неймовірний. 1436 року Філіппо Брунелескі завершив справу, розпочату попередниками ще у 1296. Сама історія зведення купола - ще та казочка, про яку багато писали історики, є цікава стаття у National Geographic, якщо цікаво - почитайте. Але унікальність собору помітна і неозброєним оком, без історичних довідок. Статуї видатних мислителів і поважних городян, на барельєфах зовні - не лише янголи, як зазвичай, а й представники різних професій. Тривимірні малюнки на підлозі. Ренесанс, одним словом. У чистому вигляді і концентрований.
Duomo1 Duomo2 Duomo3 Duomo4 Duomo5 Duomo7 Duomo8 Duomo9 Duomo10


Oбов'язково підніміться нагору, і на купол, і на дзвіницю - все-таки краєвид буде різний. А зважаючи, що комплексний квиток (10 євро) діє 24 години, не треба убивати ноги сходами двома підйомами в один день. Перевірте години роботи на сайті музею, доступ до різних частин розпочинаться і закінчується не одночасно, сплануйте візит заздалегідь. Наприклад, на купол можна підніматися вже о 8:30, і якщо ви рання пташка, це дозволить вам комфортно уникнути натовпу.

Duomo11 Duomo12

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.