Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Чатні з зелених абрикосів



By   Lana Svitankova      18:49      Мітки: , ,  
Все почалося з того, що сьогодні вночі наша абрикоса не витримала ваги на своїх плечах і розламалася навпіл. Викидати три відра зелених абрикосів мені не дозволила моя віра ненажери, тому терміново було викликано на допомогу інтернет. І він, як завжди, не підвів. Казкове чатні вже сяє зі слоїчків.

chutney


на 1кг абрикосів без кісточок, порізаних на тонкі скибочки:
- шмат імбиру, сантиметрів 5-6
- головка часнику
- 1-2 довгі палички цинамону
- 1 ст.л. чорної гірчиці
- 4-5 гвіздків гвоздики
- 10 кардамонових коробочок (я взяла лише насіння)
- 2 середніх цибулини
- 1 ч.л. калінджі (чорнушки)
- 1 ч.л. фенугрека
- 6 свіжих зелених перців чилі, покраяних з насінням
- 2 ч.л. солі
- 300 г цукру
- 60 мл яблучного оцту

У глибокому сотейнику розігріваємо 3-4 ст.л. олії. Кардамон, цинамон, гвоздику, гірчицю смажимо, перемішуючи, хвилину. Додаємо дрібно покраяну цибулю і пасируємо хвилин 5 до золотавості. Додаємо дрібно покраяні імбир і часник, чилі, калінджі, фенугрек і смажимо ще хвилини 2.
Вкидаємо скибочки абрикосів, сіль, цукор, перемішуємо, збільшуємо вогонь і помішуючи тушкуємо хвилин 10, додаємо оцет, і виварюємо поки чатні не набуде потрібної густини, ще хвилин 10. Зважайте, що коли чатні вистигне, то загусне ще, тому не виварюйте його надто. Дайте вистигнути, розкладіть по стерилізованих слоїчках.
Консервоване сонце. Це гостро-солодко-кисле щастя можна їсти, либонь, з усім.


chutney1

З цієї кількості виходить сім 200 мл слоїчків. Маю підозру, що вийде незгірш з будь-яких зелених фруктів - яблук, слив, груші, але пектино-багаті будуть найкращі.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.