Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Голландія 6.0. Зансе Шанс



By   Lana Svitankova      23:52      Мітки: , , ,  
У Голландії є два місця, де кількість млинів шкалить — Кіндердайк і Зансе Шанс. Якщо в першому найбільша густина млинів на метр квадратний у світі, то в Зансе Шанс (http://www.zaanseschans.nl/)— найбільше працюючих індустріальних млинів. Це музей під відкритим небом на кшталт нашого Пирогова, 35 будинків з околиць перенесли сюди, у досить молодий музей, заснований лише 1994 року, але вже дуже популярний. Найцікавіше, що всі будинки, які не є музеями — жилі. Тобто, майже мільйон туристів безкоштовно (!) щороку топчеться приватними місточками, садочками і т.д., а людям це не заважає. Просто фантастика. Не поїхати туди, зважаючи на те, що з Зандама і від нашого готелю туди і назад було якихось 14 км (хвилин 30 лінивого крутіння педалей в один бік), було б смішно. Zaanseschans
Вхід на територію самого музею безкоштовний, а в кожний млин-музей можна зайти як за окрему плату (3 єро за кожну), так і по спільному Зансе-квитку (15 євро). Розраховуйте самі, що вам буде вигідніше, відповідно зацікавлень. Млинів там 8: De Huisman — млин, що меле спеції і, переважно, гірчицю, “Господар” De Gekroonde Poelenburg — лісопилка “Коронований Поленбург” De Kat — млин, що меле фарби, “Кіт” Het Jonge Schaap — лісопилка “Молода овечка” De Os — оливарня “Вислюк” De Zoeker — оливарня “Шукач” Het Klaverblad — лісопилка “Листок конюшини” De Bonte Hen — оливарня “Плямиста курка” Крім того, у будиночках можна знайти музей-пекарню (1,5 євро), музей-крамницю продовольчих продуктів (всюдисущий Альберт Хайн, між іншим), музей годинників (8 євро), кузню (2 євро) і дистилярну :) В цілому все це щастя виглядає отак Zaanseschans_1 Zaanseschans_2 Жилі будинки: Zaanseschans_3 Zaanseschans_4 І деякі їхні мешканці
Zaanseschans_5
Zaanseschans_6 Судячи з усього, коваль на півставки ще й бондар :) Zaanseschans_7 Zaanseschans_8 Zaanseschans_9 Музей-крамниця сиру Catharina Hoeve, здається найбільш розпіареної туристично мережі Henri Willig (http://www.cheesefarms.com/en/catharina/) — такі є і в Амстердамі, згідно моїх спостережень — найдорожчі сири. Тут крім всього є імпровізована ферма, де гуляють курки, кози, корівки і всяка інша живність, зранку проводять покази, як готують сир, але дізнатися час і подробиці нам не вдалося навіть за письмовим запитом Zaanseschans_10 Zaanseschans_11 Ліворуч на задньому плані — шмат здоровезного індустріального комплексу, частиною якого є завод з переробки какао-бобів. Боже, як там пахне, і відкараскатися від цього запаху неможливо, його чути кілометри зо 3. А річечкою плавають баржі з цистернами какао (?) Zaanseschans_17 Zaanseschans_12 Zaanseschans_13 Zaanseschans_14 Zaanseschans_16 Zaanseschans_18 Ну, і киця в Зансе Шанс :)
Zaanseschans_19
Як напрямок на пів-дня,особливо, якщо взяти з собою пікніковий кошик з їжею — дуже і дуже рекомендовано

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.