Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Hanover beer



By   Lana Svitankova      23:07      Мітки: , , , , ,  
Якщо ви плануєте в Гановер на вікенд, майте на увазі, що на пиво у вас є маленький хвостик п'ятниці і шматок суботи, і все. Ні в неділю, ні в понеділок практично нічого не працює.

Решта подробиць - далі.

У місті є два класичні шинки на кілька сотень посадочних місць, що подають лагер і вайс і мнясо по туристичних цінах, і забиті вщент на свята - туди ми не пішли. Нецікаво.

Схоже, що найкраще місце на пиво в Гановері, це Craft Beer Kontor (Schlägerstraße 17, https://www.facebook.com/craftbeerkontor), не самий центр, але дуже пристойний вибір пляшкового пива на полицях, німецького і імпорту, є кілька холодильників, три крани, періодично проводять всілякі івенти, взагалі душевна така місцинка, хочеться зависнути тут надовго. Лише готівка.

BeerHan01
BeerHan02 BeerHan03 BeerHan04 BeerHan05

Craft Beer Lager (Elisenstraße 43, craftbeerlager.de) відкрився буквально кілька тижнів тому, тому вибір поки що не надто розмаїтий, але тим не менш на вечір буде чим розважитися. Є аналоги регіонального пива і крафт присутній. Готівка, картка. Дуже приязний хазяїн, нарадив нам кілька вельми файних місць.

BeerHan06

Є такий чіт-крамниця, яка працює щодня (! нечувана для Німеччини річ) але з 17:00 до 23:00. Називається Onkel Ollis (An der Lutherkirche 10, onkelollis.de). Більшість пива - той самий супермаркетовий лагер, але є і регіоналка, і крафт, і навіть інколи американці О_о цінник, звісно не надто гуманний, але якщо все інше зачинено, то варіантів немає. 

Craft Bier Bar Hannover (Ballhofpl. 7, https://www.facebook.com/CraftBierBarHannover/) - в самісінькому центрі, не надто великий, 20 кранів з цікавим крафтом, але цінником в середньому 4,5 євро за 0,25. Переважно імпорт, є кілька німців, іменитих в осномному, штибу Лемке і т.д. Величезний вибір пляшок, що цікаво, цінник на них практично однаковий, незалежно від того, чи це рядовий бельгієць, чи якийсь американець. З їжі лише закуски типу оливок. Лише готівка, галасливо, не надто приязний персонал, не сподобалося.

GIG (Lindener Marktpl. 1, gig-linden.de) судячи з меню (вигляду і формату) - це заклад, що належить тим самим людям що і попередній, але наскільки разюче відрізняється. І наповненням, і цінником, і атмосферою. Швидше за все не надто вражаючий вдень, ввечері він перетворюється на місце, де хочеться звити гніздо і перезимувати: чудовий джаз, тиша, свічки, меблі і дамаскові шпалери на кшталт якогось старого джентельменського клубу, 20 кранів з усіляким німецьким не надто прикрафтованим, але і імпортом, і класикою типу Хугардена, але й з цікавинками. Фото не передають. Готівка. 

BeerHan07 BeerHan08 BeerHan09


Ну і щоб ви не думали, що ми там лише печінку саджали, ось два місця з кавою.
Café und Kaffeehandel 24grad (Engelbosteler Damm 52, 24grad.net) працює щодня і з 8ї ранку! Ростерія і кавярня, яка завжди засиджена (ми проходили повз щодня, і постійно там нема де впасти). Хороша кава, приємне місце, кава і десерти на місці і з собою, також зерно. Картка, готівка. 

Але повністю мене захопило оце V17 (Deisterstraße 49, https://www.facebook.com/v17kaffee), мабуть це точно місце топ-3 в моїй каві всього життя. Фантастична кава. Якщо вартість філіжанки не відрізняється практично від мережевих, то пачка зерна від 12 євро О_о Але дуже, дуже, дуже смачно! 

Han han1 han2

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.