Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Ісландія 5.0. День хмар і маяків, Рейдафйордур-Хофн



By   Lana Svitankova      11:22      Мітки: , , , , ,  
У жоден з днів нашої космічної подорожі (і більше ніде і ніколи) я не бачила таких феєричних, захопливих, мововідбиральних краєвидів з хмарами.

Day6Iceland_00

Після дощового і шквального вечора сонячний ранок дуже сильно підняв настрій, і далеко від Рейдафйордура ми навіть не встигли відїхати, бо прямо через дорогу фйорд від нього дуже красиво і великий водоспад, який можна помацати, попити і набрати водички з собою. Поруч пасуться звісно всюдисущі вівці на тлі якихось руїн, очевидно давно покинутої хатинки.


Day6Iceland_01 Day6Iceland_02 Day6Iceland_03


Маршрут 6го дня пролягав узбережжям східних фйордів і це означало багато води, багато маяків, багато хмар і вигуків "а, дивися, по дорозі хмара повзе, дивись, повзеее!", "о, хмара на змарі, з'їла іншу хмару", "Толкін би плакав". Бо це правда.



Day6Iceland_04 Day6Iceland_05 Day6Iceland_06 Day6Iceland_07 Day6Iceland_08
Ми зупиняємося (попередньо обравши місце, щоб не стати посеред дороги за рогом) пофотографувати перший маяк, і ще хмари, і раптом в кадр потрапляють люди. Від цього часу і аж до Рейкьявіка туристи будуть збільшуватися в геометричній прогресії, але все одно у порівнянні з високим сезоном десь іще, це все рдно пустеля.

Day6Iceland_09 Day6Iceland_10

Ще один маяк з вікна на ходу - вони всі крихітні і помаранчеві.

Day6Iceland_11 Day6Iceland_12 Day6Iceland_13

І ще один. Насправді, він і ця ферма стоять на маленькому апендиксі, крихітному "півострові", і там так красиво, що хочеться плакати і сміятися водночас. Лише подивіться на ці хмари, які обіймають гори. Вони насправді робили це бубликом, от чесне слово, хмара-бублик. Чи круглий пончик з діркою.

Day6Iceland_14 Day6Iceland_15 Day6Iceland_16 Day6Iceland_17

Всі роздивилися конячку на попередньому фото?:)
Вона зустрічала нас на в'їзді до Breiðdalsvík - крихітне, але горде містечко на 139 осіб :) Ми зупинилися випити кави, а порції пирогів і тортів у кафе видають такі, що вистачило б нагодувати половину місцевого населення.


Поки ми пили каву, погода встигла зіпсуватися. У Бреддалсвіку є свій маяк. Дуже дивний, але тим не менш.
До речі, поруч є менш відомі, але не менш чорні пляжі, де значно менше туристів, ніж на пляжах біля Віка.

Day6Iceland_18

Traffic jam Icelandic-style :) Поки вівці з дороги не зійдуть (а вони не квапляться то зробити), всі терпляче повзуть.

Day6Iceland_19 Day6Iceland_20 Day6Iceland_21

Наступна зупинка на каву (бо хмари і тиск присипляють) і обід - Djúpivogur. Завдяки тому, що містечки причаїлося між двох лагун, де бурхливо плодяться і живуть безліч видів птахів, локація вважається дуже придатною для спостереження за крилатими, а Eggin í Gleðivík - скульптурний проект з 34 яєць різної форми і кольору, представляє пташине розмаїття регіону.

Day6Iceland_22 Day6Iceland_23 Day6Iceland_24 Day6Iceland_25 Day6Iceland_26 Day6Iceland_27 Day6Iceland_28

Погода змінюється щохвилини, то дощить, то проглядає сонце, то затягує все чорнющими хмарами. На дорозі здається, що неба ми не побачимо вже ніколи.

Day6Iceland_29

І вже коли ти ладний заснути, приїжджаєш на місце чергової ночівлі, а там таке.

Day6Iceland_30

От буквально те, що бачиш з вікна душу.

Day6Iceland_31 Day6Iceland_32

Звісно, сидіти на місці несила, тому, хоч і наш готелик був за кілька кілометрів від самого Хофна, ми вирішили трошки розм'ятися перед сном. Ха-ха, перед сном - це уже майже 10та вечора, світло, організм танцює "тусити! гуляти!". У Хофні багато є на що подивитися, але нас вистачило лише на коротку прогулянку узбережжям, знайомство з волохатими мешканцями, и додому, переконувати організм, що спи, завтра дуже довгий перегін до Рейкьявіка. Але це було так красиво...

Day6Iceland_33 Day6Iceland_34 Day6Iceland_35 Day6Iceland_36 Day6Iceland_37 Day6Iceland_38 Day6Iceland_39 Day6Iceland_40

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

2 коментарі :

  1. Кльово - таке різноманіття світла і хмар за один день

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, дуже контрастно, і вражень просто купа, хоча куди вже, здавалося б, ще)

      Видалити

На платформі Blogger.