Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

10 правил грудня



By   Lana Svitankova      09:21      Мітки: , , ,  
Насправді, все про подорожі, про їжу, а так, щоб поговорити, оце все затишний бложик - кудись поділися. Зате навколо купа зітхань і нарікань на погоду, на політику, на візово-безвізовий режим, на свята, які невпинно насуваються. Інколи хочеться просто натиснути на паузу, вимкнути звук і хоча б мить зависнути в просторі, як у мильній кулі. Якби я була відомою і впливовою особою, яку б цитували медіа, або просто зіркою, на яку всі хотіли б бути схожі і наслідувати, я б написала оці "10 правил імярек". Але, насправді, я прекрасно почуваюся на своєму місці і ніхто не заважає мені написати 10 правил гарного грудня. Ні, це не набір мі-мі теплих порад, не шок!сенсація!, не маст-ду, це просто те, що роблю я. Так, це очевидні речі, які з року в рік повторюють де хочеш і не хочеш. Раптом і вам стане в пригоді.



1. Говоріть більше хорошого. Розкажіть гарний спогад. Або приємні плани. Або забавну історію. Не бурчіть зайвий раз, ну погодьтеся, ви і так багато цього робите. Дякуйте людям, навіть за те, що ви щиро вважаєте вони і так мали б робити добре - наприклад, роботу. Подякуйте бариста за гарну каву. Подякуйте малому бізнесу за гарний сервіс. Напишіть їм відгук у фейсбук. Їм буде приємно, чесне слово, і мотивуватиме чинити добре і надалі. Не соромтеся поділитися випадково знайденою, особисто вам непотрібною, але такою, що може стати в пригоді комусь конкретному, інформацією.

2. Думайте хороше і робіть хороше. Є купа маленьких речей, здатних потроху (дууууже повільно, але впевнено) змінювати світ. Сортуйте сміття (хоча б те, що можна здати), от пакетики хоча б, не кажучи про папір і пет. Ось вам мапа. На ці гроші купіть лампочку у під'їзд. Поставте на щомісячний платіж якусь невелику (або велику, якщо можете собі дозволити) суму допомоги безпритульним тваринам, хворим дітям, вибирайте самі.

3. Подумайте про подарунки зараз. Ось зараз же. Не треба вигадувати щось екстраординарне, страшенно дороге, тощо. Згадайте захоплення і вподобання людей, яких ви хочете потішити. Спечіть кекси, зробіть домашніх цукерок чи печива. Підіть на майстер-клас з кераміки і зробіть новорічних підвісок. Надрукуйте персональні листівки. Підпишіть людину на тематичний журнал (наприклад, BeerBox, Куншт, Plateful, LaBoussole, їх зараз багато, кольорових і красивих, заразом підтримаєте потенційний розвиток вітчизняної періодики). Замовте пляшку пива на зберіганні у броварні (так, тут доведеться трохи потанцювати з бубном, але). Зареєструйте на забіг. Сплетіть шапочку, шкарпетки і засуньте туди пачку какао. Записуйте всі ідеї і втілюйте їх. Можливо, ви не встигнете ощасливити всіх, але принаймні, якусь частину дорогих людей - точно, а не кидатиметесь туди-сюди, щоб не встигнути нічого.

4. Повісьте новорічну гірлянду. Сьогодні. Чи завтра. На балкон чи вікно, щоб вона тішила не лише вас, а й сусідів.

5. Якщо вам хочеться бити байдики, лежати, читати, пити каву, їсти піцу, хачапурі, і всю цю поживну нажористу їжу - ну дайте собі таку можливість. Ви не залізні. Але не весь грудень, домовилися, котики?

6. Почніть робити щось нове. Бігати? Можливо. Запишіться на якісь курси - не обов'язково витрачати на це гроші чи дорогоцінний час в найнезручніший момент. Є Курсера, Прометей, і купа подібних платформ, безкоштовних і зі зручними графіками. Почніть вишивати. Йожитися. Щодня лягати в 11. You name it.

7. Поверніть позичені впродовж року речі, а в ідеалі - гроші і моральні обіцянки.

8. Будьте собою. Не треба нікому подобатися, або не подобатися, просто будьте собою. Хай йому грець, все одно не запам'ятаєте, кому чим не гарні. А якщо запам'ятали, то ці люди вам важливі, і без зайвих зусиль і нагадувань ви переінакшитеся, якщо це справді вагомо.

9. Пильнуйте, на що ви витрачаєте свій час, любов і кошти.

10. Не слухайте жодних правил. Видихніть, зупиніться і домовтеся з собою, що грудень буде хорошим. Незалежно від профуканих new-year commitments, вигаданих чи не вигаданих їх на наступний рік. Чистьте зуби двічі на день і будьте щасливими. В грудні і завжди.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

6 коментарів :

  1. Дочитала із теплою внутрішньою посмішкою:) чудові правила:) і ти будь щасливою Ланочко! Щойно повернулись з коханим із Ужгорода, там тепло і сонячно:) передаємо сонячного настрою і тобі:) Юля

    ВідповістиВидалити
  2. Ти ж справжнє сонечко :) Ось мені вже приємно, що залишу тут свій коментар, а ти його прочитаєш і на вустах з'явиться посмішка. І ще ти мотивуєш) А взагалі, я рада, що знайома з тобою і навіть мала нагоду не раз випити кави.

    ВідповістиВидалити
  3. ааа, ці правила чудові! Лано - ти такий мотиватор!!!!! :) все, буду шукати завтра гірлянду :)

    ВідповістиВидалити
  4. Дякую за хороший список. надихає!

    ВідповістиВидалити

На платформі Blogger.