Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Gdansk beer scene



By   Lana Svitankova      18:45      Мітки: , , ,  
Почнемо з того, що Гданськ дуже здивував пивними можливостями, в сенсі співвідношення клькості закладів і крамниць. Якщо перших досить багато, і вони в самом у центрі, хоч pub-crawl влаштовуй, то з крамницями біда. Ми знайшли лише одну, і то за 3 зупинки міської електрички від головного вокзалу. Але не хвилюйтеся, без пива ви у тримісті точно не залишитеся.

beer09
Почнемо з пивоварень-ресторанів. Їх у Гданську місті знайдено три, у одну при готелі ми навіть не зазирали, побачивши вибір пива. Дві інші були цікавіші.

Перша - Restauracja Barbados/ Browar Trójmiejski Lubrow (Karmelicka 1, barbados.net.pl). Дивне на вигляд поєднання ресторану з відкритою броварнею і нічного клуба з дискоболом, оксамитом і кольоровою підсвіткою. Мають дегустаційний сет (15 зл) з 5 порцій, саме 5 сортів і були доступні на той день - американська пшеничка, цвікель, пшеничне, ІРА з мате і дабл ІРА. Насправді, досить неочікувано хороше пиво з чітким потраплянням у заявлені стилі, без якихось яскравих дефектів. Дуже шкода, що не вдалося скуштувати стаут, який "закінчився вчора". Офіціант приносить дегустаційну дошку і коротко, але притомно розказує про кожен стиль, на що від нього очікувати, дуже доречіно для новачків. Можна купити келихи, пиво у пляшці, футболки. Має ще два заклади у троємісті, більше пабного типу, наскільки ми зрозуміли.


beer10 beer11

Другий заклад - Browar Piwna (Piwna 50/51, browarpiwna.pl) подає на розлив 3 сорти: постійні пілс і пшеничне, а також змінюване сезонне. Сезонним цього разу був непоганий біттер, а ось пшеничка просто вражала наповал - абсолютно непрозора, кольору яблучного світлого варення, і приблизно схожої консистенції. На фото потрапив один. Келих пива 0,4 - 10 зл, непогана кухня (дуже смачні ребра і кровянка), не надто дешева, але все-таки заклад в самісінькому центрі. Через розташування людей досить багато і це сильно впливає на швидкість появи меню, пива і їжі. Є всілякий пивний мерч, а також холодильник з пляшковим пивом.

beer04
beer05 beer06

Крафтові заклади.
Тут є де розгулятися, і ми навіть не всюди встигли.
Labeerynt (Szeroka 97, labeerynt.pl) - підвал і справді чимось схожий плануванням на лабіринт з десятком кранів і пляшковим пивом. Цікавий вибір польского ремісничого, бармен з радістю дає все скуштувати, пояснює, радить. На наше нещастя, коли ми щойно почали знайомство із закладом, його захопив натовп дуже голосних британців, і ми втекли, бо вуха просто не витримували. Келих пива - 7-12 злотих.

beer beer01


Pub Lawendowa (Lawendowa 8 https://www.facebook.com/pages/Pub-Lawendowa) невеликий заклад навпроти головного ринку з непоганим вибором польского і імпортного пива (навіть США) на розлив і у пляшках. Тямущий персонал, дуже приємна атмосфера, хороша музика, відповідна дещо ретро-лофт дизайну, і в цілому категорично файна місцина. Келих 8-15 злотих.

beer02 beer03

Практично навпроти Pub Lawendowa причаїлася Pułapka (Straganiarska 2, https://www.facebook.com/pubpulapka). Мінімалістичне оформлення "десь шось скандинавське", мінімум вибриків, невеличка бібліотека, близько 10 кранів і пляшка, розлив польский, пляшка переважно імпортна. Келих від 7-12 злотих.

beer12 beer13 beer14

Ще є Degu-Degustatornia (Grodzka 16, degustatornia.eu), але туди ми не встигли, хоча дуже радять.

На станції Gdańsk Wrzeszcz за адресою Klonowa 1/2 є крамничка, де можна розжитися всіляким пивом, і місцевою регіоналкою, і крафтом, вибір пристойний, на різний гаманець. Перевіряйте обовязково строк придатності, бо деякі охмелені сорти стоять там явно не перший день.

beer07 beer08

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.