Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Blood - все що ви хотіли спитати про донорство



By   Lana Svitankova      16:25      Мітки: , ,  
...і боялися, соромилися, думали, чи тре воно вам і т.д.

tsurulong

У п'ятницю я вперше (і точно не востаннє) здала кров на Берлінського 12, у Київському місцевому центрі крові.

1. Це не боляче. Лише рука трошки втомлюється стискати і розтискати кулак.
2. Це не страшно, бо див. п.1.
3. Чомусь я була впевнена, що приїздити треба двічі — спочатку здати кров на тест, а потім уже приїжджати здавати по повній програмі, тому, як і зазвичай перед аналізами, ми приїхали натщесерце, чим неймовірно засмутили тітоньку, яка вдягає донорів у бахіли і халати перед процедурою. Так вона і каже — без сніданку не приходьте (щоправда, снідати треба вибірково, читайте ТУТ), бо ніхто нікого не хоче відкачувати після втрати свідомості.
4. Черг зараз особливих немає. Тому часу ви витратите максимум одну годину: реєстрація (не забудьте паспорт і код), заповнення короткої анкети і фото (за вас це зроблять у реєстратурі), дадуть прочитати протипоказання до донорства — уважно прочитайте уже зараз ТУТ , це зекономить ваш час. Після реєстрації вам поміряють тиск, пульс, поставлять ще кілька питань, повідомлять, що донорів обов'язково тестують на ВІЛ, гепатит С, і ці аналізи треба забирати самостійно і особисто, а можна і не забирати, а відтак відправлять на швидкий аналіз крові. На цьому етапі певна кількість потенційних донорів теж відсіюється (наявність антитіл-kell, підвищений АЛТ, тощо). Якщо ви — як космонавт, тоді вас відправляють пити солодкий теплий чай і їсти печивко.
5. Після заправки чаєм — у операційну залу, в бахілах, халаті і кілька хвилин (хоча, може це я така бадьора) на спеціальних ліжках стискаємо-розтискаємо кулак. І все.

Кров зараз, самі розумієте, потрібна. Крім плюсів до карми і чмоків від сумління, донори отримують відгул з роботи/служби/навчання у день здачі крові, а також додатковий вихідний за власним вибором у будь-який час. Ще дають талон на компенсацію обіду (40 грн). Але прийом крові відбувається безоплатно.
Якщо ви досі вагалися - не вагайтеся, будь ласка. Якщо є питання - відповім на все, що знаю.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.