Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Барселона 5.2. Їсти і пити. Базари



By   Lana Svitankova      21:09      Мітки: , , ,  
Зазвичай у подорожах ми снідаємо або «вдома» (тобто в апартаментах, купленими звечора а то й зранку, якщо пекарня під вікном, смаколиками, йогуртами, кавою і тд), або у відкритих зранку затишних кафе. Цього року ми протестували ще один варіант – ринок. І ринків у Барселоні стільки, що здається, де б ти не жив, поруч якийсь та буде. На них можна не лише зібрати собі сніданок на ходу, там є пре достатньо кулінарних яток, де тобі або зготують зі свіжого на твій вибір, або запропонують вже готове. Жили ми неподалік від станції метро Vall d'Hebron, і ринок з такою ж назвою розташувався прямо під боком. Підійшли ми до першої ліпшої хамонерії xarcuteria, власник якої ще й говорив англійською, допоміг нам вибрати хамон, коментував сири, над якими ми зависли – оце каталанські сири, це всякі іспанські, але це – каталанські (з відповідною інтонацією), звісно до ятки з хлібом ми вже йшли зі скибочками хамону, накраяним (офігенним!) каталанським сиром, купили маленький свіжий типу-багет і прямо під ринком зібрали найсмачніші бутерброди ever – 4 штуки за 3,5 євро. Початок дня (а заразом і барселонських канікул) був прекрасним.
Barcelona_market
Barcelona_market_1 Про Бокерію я вже писала, хто проґавив, дивіться тут Дуже хотіли потрапити на ринок у Борні, здається, найстаріший в Барселоні, але зараз він на реконструкції. Ще один ринок, на який нас занесло – Mercat de Santa Caterina – практично шедевр. Сучасний, архітектурно зухвалий – о, цей дах! – з широким вибором найрізноманітніших продуктів і гарним сайтом. Зверніть увагу, кожна ятка підписана - ці продавці там явно не тиждень і не два стоять. Barcelona_market_6 Barcelona_market_7 Barcelona_market_8 Barcelona_market_9 Barcelona_market_10 Але туди ми пішли не стільки гуляти по рядах з їжею, скільки пообідати у Cuines Santa Caterina (які деякі гіди заносять у топ-10 Барселони) / не знайшла англомовної сторінки на сайті, але меню англійською є і персонал без проблем говорить. Якщо чесно, у цьому модерновому ресторані мені страшенно сподобалося все, і близькість до ринка (найсвіжіші продукти і крізь скляні вікна можна дивитися на базар), і дизайн – явно скандинавські тренди мінімалізму, але тепло-домашнього мінімалізму, і паперове меню-підставка під тарілки, і їжа. Порції великі, але я думала, що разом із чорним рисом з морепродуктами я зжеру чавунну сковорідочку, так це було смачно. Тому всіляко рекомендую. Barcelona_market_2 Barcelona_market_3 Barcelona_market_4 Barcelona_market_5 Непоганий перелік базарів з корисною інформацією є тут, а також ґуґл-мапс покаже вам практично всі, що є за пошуком по слову “mercat”, тому не гребуйте ними.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.