Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Південна Африка 2.0. Кейптаун. Загальні поради



By   Lana Svitankova      22:22      Мітки: , ,  

Загальне враження від Кейптауна - місто контрастів країни контрастів. 

Ідеально вичуханий і сучасний портовий променад і люди, які просять їжу на перехрестях і живуть в халупах без світла і води.


Загальні правила поведінки в Кейптауні в цілому такі ж, як у будь-якому великому місті: є абсолютно безпечні райони, є такі, в які не треба ходити у жодному разі. В цілому місцеві кажуть з настанням сутінків пересуватися убером (який дуже дешевий), а в певних районах (наприклад, Вудсток) не радять гуляти і вдень по понеділках-вівторках, коли немає людей. Саме тому не їдьте в Африку влітку, коли у них зима і короткий світловий день, побачити вдасьться небагато. Моя порада - не ходіть вздовж широких магістралей, де на світлофорах (дооовгих) жебрають, є великий шанс, що ваша персона може теж привернути увагу, і будете мати розмови. Але по сильно віддалених закапелках теж не варто тинятися. Коли їдете в авто, всі вікна мають бути зачиненими, а двері замкненими. Не відсвічуйте дорогою фото-технікою. Скажу так, з нами халепи ніякої не сталося, але в останній день суддівства, коли місцеві дівчата їхали на локацію і стали в пробці, їм розбили вікно в авто зі спробою грабунку, але на щастя вмикнулося зелене світло і рух відновився. Тому всі рекомендують, якщо ви затиснуті з двох боків рядами авто, завжди лишайте місце перед машиною, що можна було вирулити. 


Авто ми брали на два дні, тому якщо ви плануєте теж кудись їхати, шукайте житло з парковкою на території, або парковкою на вулиці зі спостереженням. Їздити з лівостороннім рухом дивно, але переважно всі магістралі широкі і з незначним трафіком, тому головне вирулювати з міста (наша квартирка в Гарденс була просто на жирній дорозі, яка вливалася у міжміську магістраль, тому це було ідеально комфортно). 


Житло. Як уже у попередньому реченні згадала, ми винаймали airbnb в Гарденс, і це був оптимальний вибір. Поруч два супермаркет, купа ресто, до витягу на Столову норм пішки, побігати навколо другої гори, пішки в центр і сама хата просто розкішна (давала на неї посилання у попередній серії). Вибір житла на тому ж airbnb на будь-який смак і гаманець, і майже кожне друге мешкання пропонує фантастичні види на гори за дуже помірні гроші.


Їдло. Їсти у Кейптауні дешево і смачно. Смачно все, від мішленівських ресто до банальних бургерних чи фудмаркетових стендів (у непримітній тичці на V&A Food Market я їла найсмачніші дамплінги в житті, з підкопченою свининою). Якщо ви хочете снідати вдома, то супермаркети до ваших послуг - Woolworth категорії Сільпо, Checkers, Pick n Pay і Spar попрощє, плюс тисяча маленьких ноунейм крамничок. Картки приймають всюди, ми готівку на очі не бачили, не всюди є пейпас, але там, де немає, працює магнітка/чіпова. На тих же ринках і супермаркетах можна затаритися всякою локальною дичиною, чаями, розкішними гострими соусами, паштетами з антилопи, ну ви зрозуміли. Всі в один голос рекомендують не їсти на Long, а ходити в будь-яке місце на Bree.


Пити в Кейптауні теж є де, про це очікувано буде детально, єдине, через дивний законодавчий вибрик купити пива в супермаркеті неможливо, для цього є або Liquor Shop, або таритися у пивоварнях. Що мене просто вразило - кількість кав'ярень зі спешіалті кавою, фірмових місць палярень і тд. Тому любителі кави теж будуть приємно вражені.


Чи є там що робити два тижні? Нам нудно не було. Якби ми знали, як круто у Winelands, можливо, ми б розбили подорож на частину в Кейптауні, частину там, з кількома локаціями на пожити, бо пожити на фермі у виноградниках - окремий кайф. Взагалі, поїхати у цю подорож було найкращим рішенням за останні півтора року, чесно.

Район Бо-кап і підйом на Сигнальну гору








Waterfront






Кліфтон





I, наприклад, Langa. Навіть не думайте потикати туди носа




About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.