Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Японія. Jigokudani і снігові мавпи



By   Lana Svitankova      19:36      Мітки: , ,  
Отут я писала про Яманоучі в цілому, але там є окрема атракція, яку мало хто омине. Крім онсенів - гарячих джерел, пивоварні, сакеварні і гірськолижних курортів (де фахверкові будинки виглядають як телепортовані з Тиролю), там є відомий парк снігових мавп. Так-так, всі ці фото засніжених мавпочок, що гріють дупи в гарячій калюжі - це звідти. 




Jigokudani (http://en.jigokudani-yaenkoen.co.jp) означає буквально "пекельна долина", що не дивно, як вийти з лісу до річки, то тут, то там з кущів виринатимуть стовпи не дуже ароматного диму, сірководневі джерела тут теж у кількостях, крім звичайних. 




Ще до того, як почнеться власне парк (це відокремлена територія), можна побачити той рьокан, в чиєму приватному онсені за легендою мавпи і почали купатися. Там і зараз можна зупинитися, але и то для кольориту, чи з якої причини, практично всі вікна прочинені, і мавпи там гуляють, як вдома, що власне, створює неабияку загрозу вашим речам. І вони там справді всюди: на даху, вікнах, терасах, групами і окремо. 





На вході в парк висить оголошення, стандартно, просимо не годувати мавпочок, не мацати їх, не фотографуватися мобілками (якщо ви не хочете подарувати її якомусь довголапому мешканцю парку) і так далі, але хто там їх читає, всі клацають себеньки мало не в обіймах з волохатими дупками, вочевидь, потенційна втрата телефонів нікого не лякала. А мавпи всюди. На сайті парк написано, що вони не гарантують присутність тварин, бо парк відкритий, тобто вони там навіть не живуть, а спускаються з гір потусити, поїсти і погрітися. Купатися вони не купалися, було вочевидь, надто спекотно, але розважали відвідувачів по повній програмі. 










Після парку мавп можна спуститися до абсолютно нетипової будівлі римського музею, сісти на цей загадковий японський автобус (з системою оплати залежно від станцій) і поїхати в гори, які в якийсь момент починають і справді здаватися Альпами - там на горизонті навіть видно Північні Альпи (так, вони так називаються). Цікаво, що вздовж прокладених дріжок часто висять металеві палки, які одна об одну стукають хайкери, а деякі навіть з прив'язаними дзвіночками до рюкзаків ходять, тому ти спочатку чуєш наближення, а потім бачиш людину. Коли ми загуглили цю незвиайну поведінку і почитали, що це щоб відганяти ведмедів, то стало особливо весело (нервове гигикання). Шкода, що на початку жовтня все ще не набуло казкових жовто-червоних кольорів - це сезон в основному кінець жовтня-початок листопада, але тим не менш, було дуже гарно погуляти наколо озер, залізти на невеликі гори, і спуститися назад до Яманоучі на миску гарячої соби. Ідеальний план на день. 





















About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.