Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

На батьківщину крафту 1.1.2 Клівленд



By   Lana Svitankova      16:28      Мітки: , , ,  
Друга частина марлезонського балету, себто клівлендських закладів. 


По непримітному кубику з цегли в абсолютно residential районі нізащо не скажеш, що в ньому причаїлося отаке. Отаке - це Phunkenship (3135 Sackett Ave, platformbeer.co), побічний проект пивоварні Platform beer, присвячений винятково дичці, з фудерами, бочками, гістьовими кислими кранами й рештою атрибутики. Відкрився він буквально за два тижні до того, як ми туди потрапили, і в цілому це друга пивоварня, яка долучилася до кислого тренду. Неозброєним оком помітно, що до проекту підійшли з любов'ю і вигадкою (ви тільки гляньте на ці флайти), кількість кранів невелика, але дуже ретельно курована, свого пива поки що небагато, бо тільки стартонули, проте і стаут, і мікс-ферм сезон дуже доставили. Місця досталь, простір комфортний, є окреме коктейльне меню для невтаємничених у пиво, єдине, персонал видався трошки снобуватим, хоча, може і справді лише здалося. Дивний вибір локації, хоча є прямий автобус у центр, сумнівно, що сусіди виступатимуть по кисляках, і це абсолютно не туристичний район, але, мабуть, де знайшлося, там знайшлося, сподіваюся, на проект чекає блискуче майбутнє. Маст для всіх, хто цікавиться цим відгалуженням пива. 









Більше пивний ресторан, ніж паб чи тапрум - Collision Bend Brewing Company (1250 Old River Rd, collisionbendbrewery.com). Думаю, у нас би сказали - трохи пафосний, і тим не менш, головний наплив людей сюди відбувається коли? Звісно, на перегляд ігор американського футболу. Не знаю як у вас, у мене б натовп вболівальників у таких декораціях викликав би дисонанс, але вже що є, то є. У великому приміщенні колишніх складів з величезними вікнами і непоганим видом на річку і мости, цей трохи стилізований під морську тематику заклад має досить цікаве (одне з найцікавіших, якщо відверто, бачених) меню, а всі сорти пива на етикетках мають знакові будови Клівленда, гарний реверанс і триб'ют. Пиво, до речі, приємне, наливають і флайтами, і happy hour є, і на виніс теж продають. Навіть хотіли вдруге піти на повечеряти, але пивоварень виявилося надто багато :)







Goldhorn Brewery (1361 E 55th St, goldhornbrewery.com) наскрізь просякнута традиціоналізмом, історіями про словенський хміль і гори, про гірського козла (який і направду виявився козлом), і дуже класичним - але не стільки європейським, скільки сумішшю європейської й американської класики - вибором пива. З 10 кранів ми окучили 8 і всі вони були дуже достойними. Не вау-ефект, а дуже спокійне пиво, таке враження, що пивовар варив, як для себе, щоб після зміни вийти і випити келих-другий. Думаю, на хвилі популярності класичних європейських лагерів нині, досить популярна місцина (якщо не прийти під відкриття, як ми). З їжі - типові пабні штуки типу гарячих сендвічів, начос, бургерів, сиру у фритюрі. Флайти. Купа настолок, екрани для перегляду ігр - типовий набір. Величезний майданчик на літо, але вздовж дороги.  







The Jolly Scholar (11111 Euclid Ave, thejollyscholar.com) - тематичний в усьому заклад. Від вулиці розташування, до факту, що ця крихітна пивоварня знаходиться у приміщенні кампусу університету, до того, який розмаїтий вибір "експериментів" на кранах. Це і справді міні-лабораторія, де пиво вариться у малих обсягах і проливається на місці на одному з 24 кранів. Балакучий і привітний пивовар пиво і розливає, і порадить, і дасть скуштувати, при тому встигає він все. Але публіка нетипово кампусівська - лише почасти втикає в ноутбуки за навчанням (?), а більше половини явно приходять тільки за пивом. Зі слів пивовара, публіка за останні два роки сильно змінилася, якщо спочатку це були переважно гіки, які хотіли щоразу нового, то тепер це постійна місцева спільнота, яка хоч експерименти і вітає, але уже хоче постійну лінійку. Їжі немає, флайти є, на виніс нічого немає.






Boss Dog Brewing Co. (2179 Lee Rd, Cleveland Heights, bossdogbrewing.com) - так, це теж присвята собаці власника, чорному лабрадору. Теж не з розяду "ми її злипили з того, що було", тут заморочилися не лише вхідними лампами у формі ЦКТ з прорізано мапою Огайо, а й світильниками-кегами, склом, мерчем, загальною атмосферою. 10 кранів і цікава опція в меню "зараз бродить", що дає можливість дізнатися, на які виходи чекати найближчим часом. Балакучий і привітний персонал, їжа пабного типу, але трохи elevated. Тут, як і у Веселому науковці, знайовся хейз, дуже годний, що дало зрозуміти, що й у цьому бастіоні класики все-таки тренди роблять дірки :) Ба, навіть пейстрі був. від якого не злипалося все. Уже з самого відкриття люди збираються дуже швидко, ймовірно, часто повна посадка, бо житловий район з небідних, та й університет не дуже далеко. Одні з наймиліших склянок у флайтах.








Мало не за рогом від неї розташувалася BottleHouse Brewery And Meadery (2050 Lee Rd, bottlehouse.co), пивоварня і медерія, приблизно навпіл дичка і питні меди, сидри, але з кількома кранами пілс/шварц. Одне з найбльш вражаючих досвідів, дуже шкода, що далеко від центру і в день візиту там відьувався якийсь спец-захід з переглядом докмуенталки про міські трамваї, тому особливо поговорити і розпитати не вдалося, але їхній Idol просто вразив до глибини душі, і з місцевого холодильника ми прихопили з собою пару пляшок, навіть не зважаючи на їхню ціну (а там недешево). Категорично рекомендую, у цій локації розташовано і пивоварню, а ще один їхній бар є у Лейквуді. Все можна скуштувати флайтами, але трохи засмутило те, що всі меди страшенно солодкі і дуже міцні. Лайт-версій, здається неіснує, але меди повторюють зараз шлях пива - щоміцніше, щосолодше, то більше попит - зі слів барвумен другої локації. Шкода. Але пиво все одно фантастичне, не оминіть. 






А отак виглядає їхня локація в Лейквуді з абсолютно іншим асортиментом: 






Masthead Brewing Co. (1261 Superior Ave, mastheadbrewingco.com) росте, як на дріжджах (дозвольте мені цю гру слів) і от от розшириться знов, хоча темпи росту з моменту відкриття уже вражали. Великий заклад, який влітку мабуть, ще більший за рахунок майданчику і підйомних вікон, з широкою постійною лінійкою і купою спеціалітетів і колабів, хрусткими класичними ІРА і м'якими хейзами, і не менш солідними імперцями в бочках. Це єдине місце, де ми бачили людей, що приходили купувати шестипаки. Щільно, галасно, смачно. Після закінчення робочого дня впасти нема куди. Своїх кранів 12, 4 гістьових. Колона задвоєна - можете уявити обсяг проливу. Є кроулери і гроулери, мерч і флайти, але з їжі хіба що легкі перекуси. Враження винятково приємне. 










У семи хвилинах від попередньої пивоварні - Noble Beast Brewing Co (1470 Lakeside Ave E, noblebeastbeer.com).  Простір дуже цікавий і багатообіцяючий, але чи так не пощастило, чи що, але перший флайт настільки не зайшов, що не було бажання брати другий. Але місцина дуже популярна, тому що в будній день чхнути було нема де. А ще місцеві розказують, що пивоварня просто навпроти місцевого ФБР, тому там постійно тусують федерали :) Можливо, треба було дати ще один шанс, але знову ж таки, пивоварень було забагато для йти по другому колу. 







І мабуть єдина пивоварня, в яку б я не рекомендувала йти - Saucy Brew Works (2885 Detroit Ave, saucybrewworks.com), жодне з 6 пив не сподобалося, а деяке було взагалі грусне. При тому що місцина симпатична, і піца смачна, але або нам катастрофічно не пощастило, або... місцеві теж відгукувалися не дуже. Подача пива у формоках для мафінів... ем, креативно, але нещручно і не те щоб дуже естетично. 







Пивоварні, які обсолютно треба згадати, навіть якщо немає фото звідти (за розмовами було нема коли), це Hansa Brewery (2717 Lorain Ave, hansabrewery.com), власник якої переїхав зі Словенії, привіз старий варочник звідти ж, і так там і варять (уже нове покоління) не лише ідеально чисту євроклассику, але й тут ми скуштували найрозкішніше бочкове пиво з усіх надибаних в Клівленді (новорічний випуск бочкового квада) і найкращий ліхтенхайнер в моєму житті. Ідеально збалансоване. Флайти. Непогана кухня, ненудне пиво, не дайте назві себе обманути.

Bookhouse Brewing
(1526 W 25th St, bookhouse.beer) - обов'язкова програма для книгоризів і книгогризок, це схоже на стару затишну бібліотеку в якомусь замку, і пиво на диво різноманітне, як і жанри літератури. 16 кранів, свого і гістьового, флайти по 4 штуки. Дуже комфортне місце, без галасу, екранів (схоже, єдине в місті), де можна спокійно поговорити. Бібліотека і справді працює - всі книжки можна читати, це не муляжі. Їжі немає, її. як і в багатьох закладах, можна приносити з собою.

Крім того, незайвим буде згадати The Cleveland Brew Shop (4142 Lorain Ave, clevelandbrewshop.com) там живе кіт, і є всякі потрібні в пиві штуки, а також не скажеш з зовнішнього вигляду, але непогану крамничку Ohio City Brew Stop (1828 Fulton Rd), де можна знайти цікаві зразки пива місцевого та околиць. 

За 6 днів 20 пивоварень. Бідолашна печіночка, але в Нью-Йорку вона вже більше розслаблялася, та про це у наступних дописах. 

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.