Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Warsaw weekend. But beer mostly



By   Lana Svitankova      17:57      Мітки: , , , ,  
Wizzair має прекрасні рейси до Варшави (щоправда, трохи пізно прилітає, але), для того, щоб чухнути туди на вікенд не треба брати додаткових вихідних, в п'ятницю ввечері вилітаєш, в неділю ввечері повернувся. Хороший варіант для вічно зайнятих, але охочих до нового пиволюбів.

Аеропорт Шопена маленький, затишний, і дуже поруч з містом, практично як наші Жуляни. Ми літали в гості, тому наш вікенд перетворився на суміш гуляння, величкакатання і пива. Тут, власе, буде про пиво.
Легенда про дешеве польське пиво потроху і правда перетворюється на легенду, тому що ціни у порівнянні з минулорічними і позаминулорічними поїздками змінилися пристойно. Для розуміння цін в гривні множте на 7,6.
Ще одне цікаве спостереження - зовсім інше ставлення до "обгортки". Дизайн? Брендоване скло? Ой та облиште ви ці дурощі, ви на пиво прийшли, чи на стіни дивитися?

Отже, поїхали.
Найстарший з відвіданих заклад, заклад з брендованим склом, смачню (пабною) їжею і хорошим вибором пива на кранах і в пляшках - Jabeerwocky (Nowogrodzka 12, jabeerwocky.pl)

warbeer

warbeer00warbeer01 warbeer02
Можна розплатитися карткою (власне, це можна зробити всюди, про всяк випадок), можна поїсти, порозглядати пляшкове меню з дуже цікавими позиціями, на 24 кранах переважно польський крафт, але присутні й усякі іноземні гості, британці, німці, тощо. Всередині дві досить просторі, але не надто великі все ж таки зали, літній майданчик під парасолями. Було швидко, але наповнення в час нашого візиту (неділя пообіддя) було мінімальне. Дивує співвідношення вартості ціни пива та їжі, нормальна така порція їжі коштує як 1,5-2 великі келихи пива. І так майже всюди.

Фірмовий бар пивоарні Artesan (Stanisława Moniuszki 1A) виглядає як портал в якийсь Копенгаген: мінімалізм, світлі кольори, яскраві плями, дерево, великі вікна, брендінг майже відсутній. Він притулився на першому поверсі якогось бізнес-центру (ото пощастило комусь). 8 кранів. Їжі немає. Симпатичний майданчик на вулиці. Що цікаво, прямо під відкриття (15:00) прийшло 3-4 компанії, випили по келиху і пішли, але не туристи (принаймні, говорили по-польски і дехто на велосипедах). Тобто в цілому заклад розрахований лише на пити пиво. Цікаво, що деякі бочкові позиції тут дорожчі, ніж у місцевому Міккеллері.

warbeer03 warbeer04 warbeer05
Мультитап Hoppiness Beer & Food (Chmielna 27/31/76, hoppiness.ontap.pl) - 12 кранів, відкривається одним з перших закладів у вихідний. Локальне й імпортне пиво, їжа теж пабного типу з легким ухилом в фьюжн - кесадія, бао, бургери і сендвічі. Радше перекусного плану, ніж серйозно поїсти. Непоганий варіант для початку, особливо, якщо заздалегідь перевірити, що на кранах.

warbeer06 warbeer07 warbeer08 warbeer09


PiwPaw (Foksal 16, piwpaw.pl) насправді має дві локації. Спершу мало не втрачаєш свідомість з 70+ кранів, але потім бачиш, що 25 з них сидр, потім іде мала регіоналка типу Фортуни, а вибір стильовий не те щоб сильно строкатий. Місце "щоб всім було шо випить", але не дуже затишне.

warbeer10 warbeer11 warbeer12

Mikkeller Bar Warsaw (Chmielna 7/9) типово-міккеллер, маленькі порції, дорого, цікаво, скандинаво. Ходити на щось особливе. Кажуть, на другому поверсі є їжа, але ми туди не дійшли. Вперше бачила цю франшизу без фірмових склянок на тонкій ніжці.

warbeer13 warbeer14 warbeer15 warbeer16


Restauracja Maryensztadt Craft Beer & Food (Szeroki Dunaj 11, restauracjamaryensztadt.pl) місцевий брюпаб з 16 кранами власного пива, непоганого до речі, їжа не лишила вау-ефекта, наче непогано, але щоб от в задоволення, то ні. Трохи довго, коли ввечері щільно посаджений літній майданчик, не уявляю, що у них відбувається з повною посадкою в холодну пору. Цінник помітно відрізняється від мультитапів, стильова різноманітність радує. Можливо, наступного разу просто на пиво. 

warbeer17 warbeer18 warbeer19 warbeer20

Є ще кілька ботл-шопів, ми встигли в один PIWOmaniaK (al. Jana Pawła II 61, piwomaniak.com) і вибір був більш ніж пристойний, цінник приємний, картокою можна розрахуватися.
В цілому, є ще над чим працювати на пару вікендів, бо центр міста натулований мульитапами під зав'язку :)

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.