Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Марш-кидок: Братислава-Брно-Відень (і пиво). 1.0.



By   Lana Svitankova      19:54      Мітки: , , ,  
bratibeer
Тепер, коли безвіз, можна влаштовувати таку розвагу періодично - вікривати календар візейра і просто шукати найдешевші квитки кудись. Нам так підвернулася Братислава, і на перший вікенд серпня ми з друзями гайнули на коротку вікендову пригодку, і це обійшлося дешевше, ніж з'їздити до Львова.

Взагалі, ми збиралися всі три дні ліниво тусити Братиславою, але реальність і погода внесли свої корективи. 
Братислава дуже затишна, симпатична і... маленька. Я б дуже хотіла приїхати сюди восени і неспішно гуляти з відром кави, якоюсь печивкою, у шалику, оцеусе. Але коли вас четверо і ви хочете побачити якомога більше - це інша програма. Насправді, ми за перший день обійшли бадьорим темпом весь центр, замок, набережну і збиралися наступного дня поїхати велосипедами у найближчий замок і заїхати в Австрію, у тамтешній замок і катнути дунайською долиною вздовж виноградників. Але пішов дощ, і ми поїхали в Брно. Це уже зовсім інша історія, а поки що трошки про Братиславу і про пиво.
У місті багато типових пивоварень, наприклад Zámocký pivovar (Zámocká 794/13, zamockypivovar.sk), Hostinec Richtar Jakub (Moskovská 16, richtarjakub.sk), Ružinovský pivovar Komín (Miletičova 17, pivovarkomin.sk), переважно вони варять світлий лежак, темний лежак, деякі підхоплюють тему ІРА. Ми в перший день добралися до Meštiansky pivovar (Drevená 575/8, mestianskypivovar.sk). Пречудова атмосферна місцина, хороше свіже пиво "безоцихвашихвикрутасівкрафтових", дуже смачна їжа. Несамовито рекомендую. Мають ще одну локацію в іншій частині міста. Фоточок їжі не буде, бо дуже сильно хотілося їсти :) Але їжа направду смачна, без голодової приправи.

bratibeer2 bratibeer3 bratibeer4 bratibeer5

Противагою традиції є FABRIKA the beer pub (Štefánikova 4, fabrikapub.sk). Пивоварня-ресторан при готелі, дуже незле виглядає, посадка і все під резервом уже в 6 годині вікенда, але дуже посереднє пиво. АПА, вайцен, темний лагер - все з явними побічними ефектами. Я не знаю, що ці люди роблять там, а не в Містянському.

bratibeer6 bratibeer7 bratibeer8 bratibeer9 Крихітний ідейний брат наших BIMBO coffee&more - Kaffeebox (Mikulášska 27), яких навіть а гугломапі немає, зате у них чудова кава (власне обсмаження) і маленький холодильничок з місцевим крафтом bratibeer10 Про заклади все насправді досить печально, тому що мультитапи розливають світлий лежак, світлий лежак, світлий лежак, АРА, ІРА, ІРА, АРА. Хоч якось вирізняється 100 pív craft beer bar & shop (Medená 111/33, 100piv.sk), бо у них є кілька поличок місцевого і імпортного крафту по досить приємних цінах, той же Омніполо дешевше, ніж в решті Європ. У LE ŠENK craft beer cafe (Zámocké schody, 811) і Craft Beer Gallery (Pribinova 100263/4, b33r.sk) ситуація лежак/охмеленка, кажуть, у Damian Beer&Ale (Trenčianska 16005/56F) трохи краще, але не дійшли. Тому, в принципі, внутрішнього сноба можна заткнути кількома пляшками зі ста пив, а пити в задоволення темний локальний олд-скул лежак.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.