Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Borefts 2016



By   Lana Svitankova      13:42      Мітки: , , ,  
De Molen-івський Borefts ще 2014 року став для мене відкриттям у сенсі якості організації, але 2016 рік просто перевершив усі очікування. Ці голландці роблять фантастичний фест (не скажу, що я була на багатьох, але це реально взірець для мене особисто).
borefts00
Чому?
Цей фестиваль - дає максимум задоволення при мінімумі рухів.

Добиратися дуже зручно громадським транспортом, станція автобусів/залізниці у 10 хвилинах від броварні.

Лайнап фантастичний, просто. І - увага - лайнап видають не лише у вигляді броварень, але й пива, яке буде присутнє. До цього фесту готуються. Дуже. Переконайтеся самі отут

Більше 200 сортів пива. Для того, щоб остаточно не втратити голову, а це дуже просто, є ап, де є мапа, подробиці події, як дістатися, і головне - перелік пива з розподілом на стилі, броварні і можливістю відмітити заздалегідь, що тебе цікавить. Тобто скласти план дій :)

Система розрахунку на фестивалі проста, як двері. Все (тобто, кожне) пиво коштує один жетон за келих (дегустаційний, фестивальний, 0,1 л, але повна мірка 150 мл,  і ніхто не наливає по відмітку, всі лиють по вінця). Ніякого геморою з грошима, картками, здачею, все максимально спрощене - жетон видав, отримав пиво. Ніхто не напружується, ні пивовари, ні пиволюби. Все максимально швидко, що важливо з урахуванням черг. Купив квиток, отримав келих і перші 10 жетонів - і вперед. Жетони можна докупити. Розрахунок за їжу теж жетонами, але кого цікавить їжа, коли стільки пива навколо, і всі приносять їжу з собою, або з найближчого супермаркета, бо на території фестивалю можна споживати принесене з собою.

Всюди стоїть plastic aged water :) щоб сполоснути рецептори і системи миття келихів.

Єдина проблема - як вижити до вечора. Тому що кількість і міць зразків дають про себе знати, і помираєш або від жадібності, або від передозу.

Особисті лайф-хаки.
- купіть квитки заздалегідь. Через шалену популярність фестивалю, кількість квитків обмежена 3000 на день, і за два тижні до події був повний sold out. Квиток на один день фестивалю коштував 25 євро = келих + 10 жетонів. Додаткові 10 жетонів коштували 15 євро.
- візьміть з собою їжі, ніж і серветки
- пийте водичку
- перевірте мапу гостей фестивалю - якщо з вашої країни ви перші у цей день, вам видадуть ще один жетончик, і ви гордо продірявите її шпикачкою

- приїдьте раніше - всі зручні місця займуть дуже швидко
- enjoy to the fullest!

11:00
Ми планували погуляти околицями, але я зробила церемоніальний кілометр (приїхала у футболці любого Beer Running Club) і ми лишилися у черзі, бо вона уже була. Хлопці собі вже фестивалять і дегустують. До речі, обмін пляшками процвітає на фесті, і на фб-сторінці івенту можна навіть домовлятися з представниками країн, що саме ти хочеш отримати і що привезеш на обмін. Таким чином кілька зразків українського крафту поїхали до Австралії :)

borefts02 Дуже помітно, коли приїздить електричка - відвідувачі приходяь натовпами. Дехто - з валізами, у яких, звісно, пиво. Приблизно за 15 хвилин до офіційного початку (12:00) починається обмін квитків на келихи і жетони. Всі, хто їх отримав, збираються біля червоної стрічки, яку урочисто відкривають рівно о 12 - всі вголос рахують секунди до початку, прямо як на якомусь івенті бігунів:)
А потім всі і справді біжать займати зручні місця.

12:10 borefts03 12:15 Можна ще встигнути помилуватися на демоленівські діжечки у відносній тиші і порожнечі. borefts04 А потім все, за часом слідкують винятково для того, щоб знати, чи не час йти по спец-сорти, яких лише одна кега, і які відкривають у певний час. borefts01 Антапять borefts05 Куштують з усіх келихів - своїх і друзів borefts06 Кому щастить отримати останню порцію пива, яке некегове, а розливається з пляшок, може її уперти з колекційно-етикеточною метою borefts07 Хтось носить по три келихи borefts08 Хтось знайшов котика і тут borefts11
Але всі отримують задоволення. Приблизно в 15 стає уже нема де яблуку впасти, і черги до деяких броварень займають 15 хвилин очікування, поки доберешся до крана.

borefts09
Познайомилися з кількома голландцями, заангажували їх на подорож до Неньки, порозповідали про пиво, що могли звісно. Подивимося. Особисто моїм найбільшим враженням фестивалю були діжкові міцні сауери від Cascade, улюблені Alvinne теж доставили по повній, але особливо вразив витриманий у діжці сауер 11% з копченими персиками і темний діжковий барлівайн. Нарешті, скуштувала справжнє сахті. Кілька історичних стилів від норвегів теж потішили. Насправді, такої кількості настільки крутого пива ще ніколи і ніде. Несамовито рекомендую.
  borefts10

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.