Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Дельфт 2.0. Не Вермеєром єдиним.



By   Lana Svitankova      18:30      Мітки: , , , ,  
Delft_31
Під час прогулянки Дельфтом склалося враження, що Westvleteren - не одне з найбільш важкодоступних пив світу, а якесь Чернігівське. Ящички стоять стопками на вікнах, траппістичні крамниці цілі...


Delft_24 Delft_25
Але насправді не про трапістів, як будете у Дельфті, на пропустіть єдину міську броварню Delftse Stadsbrouwerij De Koperen Kat.

Як і в кожному пристойному середньовічному місті, як дбало про своїх мешканців, у Дельфті в період 1450-1650рр. постійно працювало 150-200 броварень. Десь тут мали бути принади індустріалізації, еволюції і т.д., але пивоварень не стало. Взагалі. Однак, у травні 2011 року, майже століття потому, як закрилася остання броварня, пивний шанувальник і ентузіаст Рольф Катте відкрив "Міську дельфтську броварню Мідний Кіт". Першим проривом стало дуже специфічне пиво -  D-AL-G - пиво з водоростями. Якщо ви були у Дельфті влітку-восени, ви знаєте, чому водорості. Якщо не були - гляньте на колір каналів з попереднього запису :) І така дивна дивина виявилася не лише цікавою витребенькою, але й, вочевидь, смачною, бо в 2015 році отримала срібну нагороду в категорії "Нове пиво" на пивному фестивалі у Дубліні (взагалі, тут можна ще підозрювати любов ірландців до зеленого, але пиво не зелене:))
Їхній осінній бок було визнано найкращим голландським боком 2015 року. В цілому - все пиво досить непогане. Як матимете час - зазирніть. Є про що і з ким потеревенити.
Про популярність місця свідчить те, що ще за 15 хвилин до офіційного відкриття гості уже пили. І це не лише про популярність, а й про притомність закладу. Лише готівка. Є тераса і внутрішня зона дегустаційна з барною стійкою, розташоване все практично поряд із обладнанням. Є холодильник з пляшками.

Delft_26 Delft_27 Delft_28 Delft_29 Delft_30

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.