Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Будапешт і його місця



By   Lana Svitankova      21:03      Мітки: , , ,  

Будапешт на довгий вікенд – це прекрасний варіант відпочинку. Маршрут Візейра зазвичай зовсім не перевантажений, і квитки дешеві. Жити у квартирі в самісінькому центрі можна за 30 євро за добу. Бігати навколо Марґіта. Дивитися на Дунай. Кататися на велосипеді. Намагатися не думати про погане.
buda


Цього разу ми знайшли ще 3 пивотеки (перша порція корисної інформації на цю тему тут), доїхали до місцевих пивоварів і випадково надибали кондитерську з чергами, яких я не бачила ще ніколи в житті.

Csakajósör (www.csakajosor.hu, Kertész utca 42, 12:00-21:00) вважається найкращею пивотекою Будапешта, але минулого нашого візиту хазяїн був на вакаціях, тому потрапили ми туди лише тепер. З хазяїном вдалося трошки побалакати, весь асортимент він добирає особисто, жалівся на ґандж професії – все доводиться куштувати самому, а він ще й пляшки колекціонує, тяжка його доля. Частина колекції прикрашає заклад, але справжньою окрасою є все-таки повні, а не порожні пляшки, плюс 8-10 ротаційних сортів розливного пива. Вибір тяжіє до іменитого крафту – BrewDog (основна серія і лімітовані випуски, включно з Abstract), ToOl, Mikkeler, DeMolen, але не без класики типу Ayinger, Weihenstephaner, Chimay і тд. Серед розливного пива присутні і нові доробки угорських крафтовиків.
Розплатитися можна як готівкою, так і карткою. Середня ціна пляшки пива – 700-1000 форинтів, 0,33 на розлив – від 550 форинтів.

Különleges Sörök Boltja (http://www.sorwebaruhaz.hu, Hegedűs Gyula utca 32 11:00-22:00) крамниця пляшкового пива з непоганим вибором угорського, словацького, чеського, німецького пива і ще декількох цікавих представників. Ціни починаються від 300 форинтів за пляшку. Сюди краще йти по місцевий крафт.

Неподалік від неї розташувався The British Store (www.britishstore.hu, Tátra utca 26), і з назви зрозуміло, яке пиво там шукати. Близько 20-25 позицій, є цікаві і незвичайні.

BeerOdalom sörszaküzlet (www.beerodalom.hu, Kis Salétrom utca 2.) пивна крамниця не лише з пивом, а й усім для приготування пива. Як повідомив продавець, домашнє пивоваріння в Будапешті потроху розвивається і попит на хміль, дріжджі і солод є. Вибір пива теж непересічний, скажімо, тут ми знайшли німецький Braufactum, який і в Німеччині відшукати складно, і оригінальних австрійці Bevog, і угорців Kecskeméti Sörmesterek, які викрали моє серце етикетками – нікого з них ми не бачили більше в жодній з навіданих пивотек. Дуже рекомендую.
buda1



Але ж не пивом єдиним. Випадково знайшли родинну цукерню, яка з 1957 року працює на Raday u. 53 з 7:30 до 19:00 – Nándori Cukrászda (http://www.nandori.hu). Таких черг я не бачила в жодній кав’ярні, вона крихітна, 6 столиків на вулиці і дві вітрини всередині. Дивовижні ціни – порція торта 300-350 форинтів. Смачно – невимовно. Абсолютний і незаперечний must-visit, раджу відчайдушно, але будьте готові, що на місце присісти доведеться почекати, нам просто дуже пощастило.
buda2 buda3


А у BikeBase (http://bikebase.hu, Podmaniczky utca 19, з 9 до 19, лише готівка, хороші велосипеди, видають з собою все для полагодження проколів, ліхтарики) ми взяли велосипеди і поїхали у Фот, де за свідченням ґуґла розташовується найближча до Будапешта міні-броварня Fóti Kézműves Sörfőzde. 
Доїхали не без пригод – дивний OMS наніс на мапу всі, тобто ВСІ маршрути, навіть якщо цей маршрут ґрунтівка або взагалі путівець у полі. Тому останній кілометр велички їхали на нас, а не ми на величках, але добралися. Броварня виявилася не очікуваним рестораном, а просто будиночком, де на двох поверхах живуть, а у підвалі варять. Але який запах, ммм… І пивом нас таки напоїли, не дивлячись на мовны проблеми, холодним, прямо з лагерного танку. Коли сидиш розпеченого серпневого дня на верхівці пагорба з дивовижним краєвидом перед тобою і гальбою найсвіжішого пива на континенті у руці, розумієш, що Світобудова погладила тебе по голівці. І назад вздовж Дунаю з вітром у волоссі і сонцем на носі, ніс потім облазить, так. fot fot1 fot2 fot3 fot4



About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.