Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Гамбург 2.0. HafenCity/Speicherstadt



By   Lana Svitankova      22:38      Мітки: , ,  
HafenCity Hamburg («Місто-Гавань») це міський проект перепланування району старих портових складів у нову територію з офісами, готелями, адміністративними будівлями і т.д. Він є найбільшим таким проектом у Європі, і хоча історичний район доків і складів Speicherstadt знаходиться на його території, але вважається окремим кварталом. Як на мене ГафенСіті – це суть Гамбурга. Це збереження і відновлення, поєднання можливого і неможливого.
HamburgHafen
Звісно, переважна більшість приходить дивитися саме на Шпайхерштад – склади з брунатно-червоної цегли, які утворюють канали не гірші за бельгійські (голландських не бачила, венеційських теж). Найцікавіше, у них зараз теж офіси і представництва, от наприклад Warner Bros. HamburgHafen1 HamburgHafen2 HamburgHafen3 HamburgHafen4 HamburgHafen5 HamburgHafen6 HamburgHafen7 HamburgHafen16 Одна з найвідоміших і найбільш фотографованих ділянок – «Водяний замок», кафе спереду і вид ззаду. Оце зараз я думаю, і чого ми не пішли пити туди каву? HamburgHafen17 HamburgHafen18 Крім офісів, крамничок (переважно килимів і старожитностей) у Шпайхерштадті є ще кілька музеїв, а серед них – два, які сподобалися мені в Гамбурзі найбільше, і про які будуть окремі дописи – це Музей Спецій і Miniature Wunderland. А за кількома смугами брунатних будинків починається диво інженерно-архітекторної думки. Там я пожалкувала, що не народилася донькою якогось олігарха – уявляєте, як круто прокидатися у кімнаті з вікном на всю стіну, знизу хлюпає водичка, а на ній синхронно похитуються Толкієн і Лот Лоріен (фонд Морського музею). HamburgHafen13 HamburgHafen12 Будинки якогось абсолютно аерокосмічного дизайну. HamburgHafen14 HamburgHafen11 HamburgHafen15 Канал закінчується терасами Магеллана (тут практично все названо або на честь видатних мореплавців, або міст побратимів), де залюбки загоряє і відпочиває молодь, неподалік є ще тераси Марко Поло. HamburgHafen10 HamburgHafen9 HamburgHafen8 Район у стані постійної розбудови, туди планують протягнути метро, але найбільше вражає Ельбська філармонія (Elbphilharmonie Hamburg), яка має стати одночасно концерт-холом, готелем, і офісною будівлею. Концепт цієї футуристичної вежі – яка по завершенню стане найвищою жилою будівлею Гамбурга - створили Herzog & de Meuron, і початкова вартість проекту обчислювалася в 241 мільйони євро, здати його мали у 2010р. Зараз здача потроху пересунулася на 2013 рік, а бюджет сягнув 450 мільйонів. Але вже навіть так видно, що красива буде філармонія. Дуже хочу туди колись «на послухати». HamburgHafen19 Взагалі, якщо судити по місту за ті 3 дні, які ми в ньому провели, то Гамбург посунув Краків на позиції «я хотіла б тут жити» і притулився поруч. Дуже комфортне місто, дуже.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.