Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Вільнюс 2.3. Фрай і Вільнюс. Віленські коти



By   Lana Svitankova      23:08      Мітки: , , , ,  
"Сказки старого Вильнюса", Макс Фрай
— Картинки у него, по-моему… э-э-э-э… немножко слишком любительские. 
Старательно подбирает выражения. Чтобы не обидеть Бету, если уж с бедняжкой случилось такое ужасное несчастье и ей вдруг стали нравиться котики, нарисованные левой задней ногой. В лучшем случае правой. Но определенно задней, надо смотреть правде в лицо.
 — «Любительские» — еще мягко сказано, — невозмутимо кивает Бета. — Но в данном случае это совершенно неважно. Штука в том, что именно этот художник рисует наших городских котов.
— Ну, я, в общем, и не предполагала, что парижских, — пожимает плечами Лена. Она начинает сердиться. 
— Ты не поняла, — говорит Бета. — Все наши городские коты появились только потому, что он их нарисовал. А не наоборот, как это обычно бывает. Я, конечно, имею в виду уличных котов. С домашними совсем другая история.

 Вільнюс - абсолютно і повністю котяче місто. Що робить його ще кращим, хоча куди вже краще. У нас навіть квартира була з котами-стікерами на стінах. Цей рудий красунчик виявився нашим сусідом. Приходив до нас щоранку і щовечора, мостився на даху під вікном, люб"язно давав себе чухати з виглядом, ніби робить нам велику послугу, і я йому вірила. Ви не дивіться, що він начебто маленький, у нього голова як два кулаки. Розкішний кіт. vilnius_cat_red

vilnius_cat_red_1 А це наш другий сусід - значно скромніший і лякливіший. Тільки дивився і підморгував. У руки не давався. vilnius_cat_black Цей феєричний ужупіський (так, є у Вільні район Ужупіс - та ще місцина) кіт - окрема історія, яка ще буде, а поки що коротке знайомство.
vilnius_cat_grey
Ще один рудий, теж з Ужупіса
vilnius_cat_red_2
З котом з Савіцкьо ви вже знайомі
Savickio_2
А цей, о, це -кіт-швейцар при ресторані. У білих рукавичках, манішці і розкішними вусами. Але не з парадного входу, а з заднього. Цей суворий інспектор, готова битися об заклад, перевіряє кожну діжку доставленого пива, і якщо пиво не дуже - махає лапкою, мовляв, забирайте це непорозуміння геть, поважні відвідувачі такого не питимуть. Ми точно застали його після чергової дегустації, бо дивіться - ще піна з пива на писочку не обсохла. І це пиво, либонь, було годне, он діжки стоять.
vilnius_cat_black-end-white
Отакі вусаті і хвостаті живуть у славному місті Вільнюсі

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.