Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Крамблі - пироги з крихт



By   Lana Svitankova      19:40      Мітки: , ,  
 Сьогодні моя ранкова кава буде з десертом. Рецепт: зварити улюбленої кави і спекти крамбль :)
Чим такі прекрасні ці крамблі?
 По-перше, це ідеальне доповнення до ранкової кави-чаю - не треба гриміти купою посуду, торохтіти міксером, тощо, все дуже швидко і просто.
По-друге, ці пиріжки дуже добре розігріваються за хвилину в мікрохвильовці і не втрачають нічого ні у вигляді, ні у смаку, їх можна брати на роботу чи готувати заздалегідь.
По-третє, це ідеальний спосіб утилізації фруктів, яких лишилося замало для великого пирога, які вже почали псуватися і яблуко не таке гарне, щоб його їсти, тощо.
Отже, рецепт крихт:
120 г борошна
70 г масла
50 г цукру 
Цього мені вистачило на 6 формочок вчора, 6 сьогодні, і, думаю, лишилося ще на 3.
 Усе це дрібно-дрібно потрібно порубити, перетерти у крихти і посипати згори порізані фрукти. Фрукти можна прикрашати чим завгодно, скажімо, сьогодні до яблук і слив і додала на кожну маленьку формочку ложку рому, ложку меду, кілька краплин лимонного соку. Випікати приблизно 30 хвилин при 180 С, але стежити, щоб золотава "кришечка" не почала горіти. У результаті серединка перетворюється на ніжне фруктове пюре з вершковим присмаком, а крихти - на хрустку смачну скоринку. Дуже просто і дуже смачно. Ви ще не пішли на кухню? Доброго ранку!

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.