Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Бельгія 3.3. Брюґґе. Їжа і пиво



By   Lana Svitankova      22:25      Мітки: , , , ,  
Про те, як скрутно нині охочим до їжі в Бельгії. я вже розповідала. Тому не зайвим буде поділитися кількома файними місцями, які ми знайшли у Брюґґе.
Взагалі запам’ятайте вулицю Langestraat. Саме там найтісніше скупчені відносно недорогі заклади, де можна поїсти, крім тих двох, які я зараз згадаю, там ще є іспанський тапас-бар, італійський ресторанчик, турецький, традиційно-фламандський, але трохи дорожчий і кілька барів з дешевим пивом. Ще одне - з собою крім картки варто мати готівку, деякі заклади приймають лише її, а у деяких є ліміти на оплату кредиткою.

  Cambrinus, Philipstockstraat 19 – однозначна Мекка для поціновувачів пива. Це той самий заклад з тлустенним меню, в якому одна сторіночка закусок, а решта – 400+ сортів бельгійського пива. Після замовлення приносять комплімент від закладу – маленьку мисочку «хрустиків» під пиво. Мають власне пиво, яке, до речі, таки розливають у півлітрові келихи, єдині, здається, бачені у Бельгії. Ціни помірні як на місце в двох метрах від головної площі і безумовно туристичне, середня ціна келиха – 3 євро. Місця там небагато, тому варто приходити раніше або резервувати столик. Приймають кредитки.
Sacré Cœur, Langestraat 137 – ресторанчик при хостелі, за стінку від нього є їхній же бар, але тут ще можна поїсти. Саме тут у перший же вечір ми куштували фламандське рагу, а потім найдешевших у місті мідій. Вибір пива пристойний, ціни гуманні. Цікавий інтер’єр, дуже приязний персонал, оперативний кухар, загальна приємна атмосфера, хоча й трохи гамірна. На вечір перед вікендом і у вікенд краще бронювати місця. Приймають кредитки, ліміт від 12 євро.
De Versteende Nacht, Langestraat, 11 - джаз-бар переважно пивно-закусочного типу, пиво дешеве, хамон смачний, є кілька гарячих страв, прекрасна музика (інколи буває жива), приємно-сутінкове освітлення свічками, затишна місцинка одним словом. Кредитки – від рахунку 40 євро. Назви малесенького ресторанчику з дуже оригінальним інтер’єром на розі вулиць Suveestraat i Park над Astridpark я не запам"ятала, а чек десь загубився. Вся стеля завішана кухлями і гальбами, подарованими відвідувачами, на стіні довга стійка з купою люльок, є майданчик на вулиці. Кухня проста, але поживна, вибір пива цікавий, принаймні пива від Гільдії Стрільців ми більше ніде не бачили. Лише готівка.
't Fonduehuisje, Wijngaardstraat 20 - винятково фондю-заклад. Дорогий, але це ми зрозуміли вже коли всілися. Порція на одного 23-25 євро, але якщо чесно, нам подали одинарну порцію сирного фондю, і я не уявляю, як можна удвох з’їсти подвійну, бо це ж просто капець, яка вона велика. Пристойна винна карта, кілька сортів пива, фондю яловиче, сирне, рибне, суміш м’яса. Приймають кредитки.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.