Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Eternal Beer Hunter



By   Lana Svitankova      17:32      Мітки: , ,  

 27-го березня Майклу Джексону виповнилося б 79. 

(c) https://cohops.se/who-was-michael-the-beer-hunter-jackson/

Найкращому з Майклів Джексонів, людині, яка зробила для пива сучасності і не лише найбільше. Пивовари Бельгії в один голос скажуть, що це людина, яка врятувала бельгійське пиво і зробила його бажаним для всього світу (через п'ять років після виходу його "Видатного пива Бельгії", єдиної книжки присвяченої конкретній країні, експорт бельгійського пива виріс вдвічі). Це людина, яка вигадала поняття "пивний стиль", як ми розуміємо його сьогодні. Людина, чиїм поетичним лексиконом для описів пива ми користуємося, навіть не знаючи цього. Невтомний мандрівник, дослідник і автор за часів, коли про пиво не можна було погуглити. Я упевнена, що такої величі, і такого рівня трудів більше не досягне ніхто, бо все це буде після Майкла. 


Вічний Beer Hunter написав 16 книжок, створив міні-серіал про пиво, який, на превеликий жаль, попри популярність не отримав продовження, але який досі можна подивитися на youtube, власне під тою ж назвою "Beer Hunter". Зізнаюся, я сама подивилася його лише минулого року і дивувалася, чому так довго це відкладала. Насправді, це не лише цікаво - зазирнути у пиво, яким воно було 30 років тому, а й дізнатися речі, про які, я упевнена, багато людей не знають і сьогодні. Саме цим я і пропоную вам зайнятися в суботу, мої дорогі пиволюбні друзі, а для повного занурення, під кожну серію можна заздалегідь прикупити відповідне пиво, і піднімати келих на честь Майкла, людини, для якої пиво пиво було всім, і яка вся віддала себе пиву.


Отже, серії та пивний акомпанемент:

1 - серія про Каліфорнію. У Каліфорнії 30 років тому були пивні фестивалі на 500 сортів! Anchor робив тімбілдінги на полях, юний Фріц Мейтеґ і колиска революції. Пити: Anchor Old Foghorn (goodwine.com.ua)

2 - попри те, каскового пива у нас немає, але ретельно пояснено, що це таке і які особливості технології, і в серії промайнули Youngs Double Chocolate Stout (beerfreak.org) і Fullers ESB (Мегамаркет). 

3 - серія про Богемію, звісно пільзнери і жатець. Пити: Budweiser (Мегамаркет/goodwine), Pilsner Urquell (Сільпо)

4 - Баварія в цілому і Франконія зокрема, класичні пивниці Мюнхена, королівська пивоварня, і димний солод. Пити: Hofbrau (goodwine.com.ua), Kaltenberg в Україні зараз варять по ліцензії на "Микулинецький бровар",  Schlenkerla (Сільпо)

5 - бельгійська гастросерія. Знайомі обличчя, знайоме пиво, типово бельгійський підхід до поїсти смачно з пивом і під пиво. Пити: Boon Kriek (Сільпо), Liefmans чи Duvel (beerfreak.org), Rodenbach Grand Cru (goodwine.com.ua), Rochefort 10 (Сільпо) 

6  - серія присвячена переважно трапістам, але події відбуваються в Нідерландах. Пити: La Trappe (Сільпо/beerfreak.org), Chimay Red (Сільпo/ winetime.com.ua/ beerfreak/ goodwine), а також. якщо знайдеться десь, був колись t` IJ


А тут можна прочитати одну з моїх улюблених статей про Майкла від одного з улюблених авторів сучасності 

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.