Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Cоpenhagen&Beer



By   Lana Svitankova      00:13      Мітки: , , , ,  
Що вам сказати про пиво в Копенгагені...
1. Беріть гроші. Хоча, ні, не беріть, бо розтринькаєте їх всі. А це буде багато. Дуже багато, бо там архі-дорого і дуже є на що. Готівку ми не бачили навіть місцеву, всюди картки.
2. Пити є багато де. Спеціалізовані тематичні заклади, мультитапи, брюпаби, крамниці. Мапа Копенгагена на рейтбір, скажімо, одна з найщільнішим мною бачених в Європі. Готуйте печінку. Але це якщо пункт 1.
3. А тепер детальніше.
До речі, при всьому скандинавському/данському дизайні, можна сказати, що виглядом заморочувалися хіба що в BRUS. Решта чи то чхали, чи то хюгге :)

В моєму рейтингу номер один - Warpigs (Flæsketorvet 25, warpigs.dk). Спільний брюпаб Mikkeller i Three Floyds,  брутальна і проста як двері, не побоюся цього слова, забігайлівка у колишньому павільйоні м'ясного базару, біла плиточка, самообслуговування, дерев'яні лавки і довгі столи, оцеусе, алюмінієві підноси, рушники рулонами на стійках, фантастично смачне м'ясо, розкішне пиво, очікуйте черги в праймтайм - сюди ходять їсти всі, і бородаті хіпстери, і мами з немовлятами. Несамовито рекомендую, все, що ми пили та їли (двічі), не лишило байдужим. В будні там бігає Mikkeller Running Club і файно пахне свіжим варивом (варочний порядок стоїть просто в залі)

copenbeer02
copenbeer00 copenbeer01 copenbeer03 copenbeer04 copenbeer05 copenbeer06 copenbeer07 copenbeer08

Одне з найрейтинговіших за всіма оглядачами місце - Himmeriget (Åboulevard 27, himmeriget.dk) - дуже маленьке, але затишне місце, зазвичай забите вщент, ми примудрилися потрапити в напівпорожній варіант в неділю, це, очевидь, не рибний день. З 10 кранів стояв один пілснер, 2 мілкстаута і 7 імперських стаутів. Це все, що треба знати про цей заклад :) Їжі не чекайте.

copenbeer13 copenbeer14 copenbeer15


Дико затишний заклад, який в темну пору доби освітлюється винятково свічками - Fermentoren (Halmtorvet 29C, fermentoren.com). Не у п'ятницю там точно затишніше, але вибір на 20 кранах задовольнить будь-який смак, від любителів класики до охочих до витребеньок. Плюс пристойна кількість пляшок. Їжі нема. На кранах інколи власне пиво. Йти сюди після Warpigs.

copenbeer09 copenbeer10 copenbeer11 copenbeer12
Без фоточок але з дуже міцною рекомендацією - брюпаб BRUS (Guldbergsgade 29, 1tapperietbrus.dk, фірмовий заклад To Ol/братерна пивоварня) - дуже файна і цікава їжа, 33 крани (з коктейлями), розмаїтий вибір, важко сісти, діюча пивоварня, тобто, поруч стоять бочки, фодери і ЦКТ. Проводять екскурсії, але за записом. Категоричний маст.


Ті, хто знають мене трошки краще, в курсі, що крім пива і пожерти в цілому, я дуже нерівно дихаю в бік рамену. З 14 (чи вже більше?) закладів Мікеля, у Копенгагені є дві раменні. В одну з них ми і завітали, перевірити, як у них там - Ramen to Bíiru (Griffenfeldsgade 28, ramentobiiru.dk). У них там все вогонь, і з бульйоном, і зі складниками окремо, і з раменом в цілому. 6 кранів пива, кілька пляшок, 4 постійні рамени, 4 сезонні спеціалітети, є з чого вибрати. Якщо питають яке гостре робити, скажу, що 2 по 4-бальній шкалі мені відбивало все (але любителям пекучого сподобається)
  copenbeer24


А тепер важка артилерія. Mikkeller & Friends (Stefansgade 35, mikkeller.dk) - показно простий фанерний дизайн всього, включно з світильниками, мінімалізм в усьому, крім вибору: 40 кранів з пивоварнями з усього світу, при чому інколи такими, що і на батьківщині їхній просто не поп'єш (Monkish, Hill Farmstead, наприклад). Місця досить багато, але, маю підозру, у п'ятницю-суботу туди потрапити важко, особливо з суботніми акціями на знижки.
copenbeer16 copenbeer17 copenbeer18 copenbeer19 copenbeer20 copenbeer21

Якщо пройти по одному з коридорів трошки далі, можна перейти у сусідній заклад - Koelschip (Stefansgade 35), і це, друзі мої, королівство кисляків і спонтанки, печера скарбів Алі-баби, страх і ненависть для гаманця любителя фанку. Якщо 8 кранів вас не сильно збентежать, то за холодильник там можна душу продати. І це до того, як бармен - який може підтримати бесіду, ого-ого як може - покаже каталог того, що лежить у підвалі в 500 метрах - там уже просто ойвсьо. Витримка, рідкісні речі, оцеусе. Деякі пляшки з холодильника (той самий Hill Farmstead) на виніс не продаються, лише для споживання на місці.

copenbeer22 copenbeer23

Якщо ви зазирнули у Warpigs і Fermentoren, то трохи далі буде найкраща крамниця пляшкового пива у Копенгагені  - KIHOSKH (Sønder Blvd. 53, kihoskh.dk). Це взагалі гастро-крамниця, але не зважайте на холодильник і одразу спускайтеся у підвал, все смачне заховане там, розставлене по поличках по стилях. Обрати буде важко.

copenbeer25 copenbeer26 copenbeer27

В Копені є навіть спеціалізовані національні крамниці, наприклад, Ninkasira (Laurids Skaus Gade 3, ninkasira.dk), де більшість пива польске, або от навпроти Himmeriget - італійська крамниця, але повірте, ви не хочете купувати в Копенгагені ні польского, ні італійського пива :)

copenbeer28 copenbeer29

Дуже хотіли доїхати до Amager Bryghus (www.amagerbryghus.dk), але 3 дні - катастрофічно мало ще й на таку вилазку. Але треба ще, однозначно.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.