Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Lublin любить beer



By   Lana Svitankova      23:39      Мітки: , , , ,  
Коли один знайомий сказав мені "ти шо, ти ж знудишся в Любліні без свого пива", я не те щоб занепокоїлася, але уже "йшов другий день, а я все ще having fun".

lublinbeer
Насправді, роботи в Любліні непочатий край.
Абсолютний переможець і hands down leader всієї забави - Sw. Michal pub Regionalny (Grodzka 16, pubregionalny.pl) зі своїми 30ма кранами - ідеально збаланований набір, є щось на будь-який смак, гігантськими порціями їжі (не повторюйте наших помилок, беріть щось на двох), найкращою локацією - самісінький центр, найнижчими цінами, пиво дешевше ніж у брюпабі, де пиво варять О_О. Ціни на все 6,8 або 8,8 злотих, на щось імперське трохи вище. Мегаоперативна кухня. Смачно. Швидко. Термінал. Ходіть. Краще ходіть одразу на другий поверх, там надзвичайно затишно.

lublinbeer1 lublinbeer2 lublinbeer4

Той самий вищезгаданий брюпаб Dziki Wschód (Jasna 7, dzikiwschod.pl) знайошвся досить випадково - ми просто проходили повз. Але я уже звикла, що ми у половині випадків "просто проходимо". Не пройшли. Враження неоднозначні. Маленький келих пива коштує, як великий у Міхалі, і пиво місцями кислило. Я не знаю, в чому причина, чи то крани не зливають кожен день, чи то пластикові кеги під шинквасом в теплому приміщенні не виживають, але з 3 сортів 3 кислили (ок, 3й був кисляк, не страшно:)) Оперативно, термінал, симпатичний дизайн, цікавий вибір пива на 12 кранах. Надцять видів піци.

lublinbeer9 lublinbeer10 lublinbeer11 lublinbeer12
lublinbeer13

Дуже-дуже новий заклад (3 тижні) Just Crafted (Cicha 2), настільки новий, що на колоні на 12 кранів стоїть лише 6 сортів. Їжі поки немає, лише закуски типу начос і джеркі. Термінал. В принципі непогані шанси на розвиток. Цінник від 9/13 за 0,3/0,5.

lublinbeer5 lublinbeer6 lublinbeer8 lublinbeer7 "У Римі роби, як римляни", а у Любліні пий "Перлу". Чисто з цікавості, звісно. Ми б хотіли потрапити до підземних печер броварні, але вони лише по четвергах, п'ятницях і суботах, тому не почухайтеся до останнього. Perłowa Pijalnia Piwa (Bernardyńska 15A, perla.pl) - це мінібар при пивоварні, фантастично сучасний, мінімалістичний і схожий на космічний корабель. Сюди можна прийти хоча б заради дизайну і їжі, вона виняткова, традиційну їжу поставили на вуха, зробили їй пластичну операцію, подали під молодильними яблуками, свіжо, неординарно і цікаво. Дуже смачно. З пивом трохи не так райдужно, при тому, що ми скуштували всі 8 сортів - а на кранах там часто лиють якісь сезонні речі, які не потраплять в пляшку - і потішив хіба що кельш, раптово віт (прозорий, як сльоза на жаль) і козлак, який бок. Очікуваний балтійський портер виявився з лейкопластирем, марлями і лікарнею. lublinbeer20 lublinbeer23 lublinbeer22 lublinbeer21

З крамницями справа наступна. Цікаво було знайти в мережі супермаркетів Stokrotka брендовані стійки Raduga, поруч примостилося ще кілька пивоварень (наприклад, забавні Why Duck).
Є пречудова крамниця Kraftowy Piwa i Dodatki (Kawaleryjska 20). Маленька, охайна, біла, з кольоровими рядками пив польских і експортових, добірних і свіжих. Дуже приязний і приємний, обізананий власник, з яким ми заговорилися на хвилин 40, зачепившись за якусь тему. Орієнтація більше на локальний крафт, сесійний, охмелений, але важковаговиків теж достатньо. За словами хазяїна чарівної крамнички, він намагається брати пиво такими обсягами, щоб розпродувати його за 3 тижні, тому найчастіше все максимально свіже. Термінал. Якщо ліньки йти до центру назад, до ваших послуг автобус 26 (який їде прямісінько до Just crafted, якшо шо).

lublinbeer14 lublinbeer15
lublinbeer16

Залежно від того, скільки ви готові витратити, вишенькою на торті може стати HEJNAŁ (Świętoduska 20). Тут одразу оком перечіпаєшся за фантастичний вибір експорту: Bruery, Brekeriet, Lost Abbey, Crooked Stave - і так далі. Виняткові бельгійці. Лімітовані поляки. Тут є на що витрусити кишені. Є навіть скло. І найголовніше - крамниця працює щодня. В центрі. Термінал. Але краще не беріть сюди картку, бо можна сильно захопитися. Абсолютний винос мозку, кажуть, що це крихітне місце в ТОП-5 пивтек всієї Польщі.

lublinbeer17 lublinbeer18 lublinbeer19
lublinbeer20

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

3 коментарі :

  1. В Just Crafted мне неделю назад налили отвратного скисшего пива под видом берлинер вайсе. Чей зашквар - пивоварни или паба - выяснить не удалось, но деньги за пиво не вернули:) Бармен был наш, украинец, кстати

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. О как интересно :) Но не вернуть денег за испорченное - это фейл...

      Видалити
    2. Сегодняшний, кстати, не мог нам объяснить, что такое session CDA, мол, вышел только на смену и не в курсе, только после налива стало понятно, что это cascadian. Самое интересное, что Трибуналська пишет на стенах "мульититап", а по факту там 6 скучных кранов...

      Видалити

На платформі Blogger.