Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Helsinki - залізти ногою в ще одну Скандинавію



By   Lana Svitankova      23:47      Мітки: , , , ,  
Що ще робити у довгий вікенд, коли все, що можна було поробити, пороблено, і на подальші дії треба чекати, і вже ці безкінечн записи про пиво треба чимось розбавити? Правильно, згадати, що ще купа фото необроблених лежить.
У травні ми гайнули на три дні в Таллін, і один день з них провели у Хельсінкі, бо ідея сплавати туди на поромі прийшла спонтанно і отримала одноосібну підтримку усієї нашої експедиційної команди.
Тому ввечері ми купили квитки на здоровезний блискучий білий 8-ми поверховий пором, зранечку на нього завантажилися і вирушили у путь. 2 години з хвостиком - і привіт, Фінляндіє.

Hels_01
Hels_02

Насправді, особисто я сходила на берег трохи невпевнено, бо чула дуже багато історій про те, що робити у Гельсінки нема чого, місто сіре, страшне, занудне і т.д. Не знаю, в яку погоду ці люди бачили столицю Фінляндії, але насправді, там пречудово є, де погуляти, що подивитися і не налякатися. Звісно, є якийсь відсоток сірої бетонної забудови, але крім того, там є ще й таке.

Hels_03 Hels_04 Hels_05 Hels_06 Hels_07 Hels_08 Hels_09 Hels_10 Hels_11

Догуляли до пристані, звідки ходять маленькі кораблики на Суомеліну - острів-фортецю-музей. Крім всіх цих регалій, це ще й звичайни житловий район, де люди живуть. На пристані регулярно відбуваються маленькі базари з ятками з традиційною їжею, де ми і пообідали, між іншим, не на всі гроші, ситно і смачно.
Потім застрибнули на кораблик і попливли на остірець. Там є навіть своя броварня, але туди ми не зазирнули, бо мали підозру, що цікавого нічого не знайдемо, подивитися Суомеліну (і відправити з місцевого поштового відділення листівку додому!) хотілося, а часу на прогулянки в цілому у нас було не так щоб багато - пором до Таллінна у нас був не самий пізній.

Hels_12 Hels_13 Hels_14 Hels_15 Hels_16 Hels_17 Hels_18 Hels_19

Решту кілометрів ми накрутили по місту у пошуках тих самих державних алко-крамниць (традиційно для Скандинавії, куди ж без того), щоб вполювати фінського пива, а в ідеалі - сахті. Купу гарних будиночків надивилися, рюкзак пивом натулували, і не розрахували його кількість - допивати його довелося до першої ночі, бо багажу з собою у нас не було, додому не забереш, а вставати в аеропорт в 4й ранку... Ну, ви здогадуєтеся, як нам велося. Але хто ж лікар :) Гельсінки в травні ще не дуже зелені, але все одно за хорошої погоди дуже радісне і приємне місто.

Hels_20 Hels_21 Hels_22 Hels_23 Hels_24 Hels_25 Hels_26

А дорогою назад отаке небо показують.
Бюджет дня:
40 євро - пором Таллінн-Хельсінкі-Таллін (якщо подбати заздалегідь, можна і за 25 туди-назад катнути)
5 євро - квиток на кораблик на Суомеліну раундтріп
10-12 євро обід на пристані

Hels_27

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.