Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Stockholm-Tyresö



By   Lana Svitankova      18:15      Мітки: , ,  
Треба було почати робити щорічний тревел-бук, щоб виявити, що є ще нерозказані історії з найдовшої і найкращої відпустки в житті.

tyreso1
Одного стокгольмського вікенду ми чкурнули в Tyresö Palace - гарненький замочок на березі озера (о, здається всі шведські палаци і замки на березі якогось озера, але хіба це погано?). Дістатися найзручніше від Gullmarsplan прямим автобусом №875, який їде до станції Tyresö kyrka, а там до мети - 450 метрів. Попереджаю - беріть квиток туди-назад (зона АВ), бо з того боку немає де купити квиток. Від слова "взагалі немає". У Ра хоч і був робочий проїзний, а от мене добрий водій автобуса катав безкоштовно, увійшовши в ситуацію телепнів-туристів. Так от, щоб не почуватися страшенно незручно (але й радісно-вдячно), купіть квиток в обидва боки. У Tyresö немає якихось фантастично видовищних принад, це дуже затишна прогулянка, куди я рекомендую взяти щось попоїсти і влаштувати собі пікнік під кроною величезного, здоровезного, велетенського дуба (якщо придивитися, біля стовбура моджа помітити мене і уявити розмах рослинки), або попоїсти у кафе на крихітному острівці, або прогулятися за замок і знайти маленьку крамничку, по вінця напихану всілякими чудовезними прикрасами для будинку (там ми купили розкішний гачок у вигляді чорного кота, який потім обзавівся товаришем у вигляді номеру будинку), а далі піти погуляти приозерними вулицями, які і вулицями у звичному розумінні не назвеш, ознайомитися зі зразками скандинавської сучасної житлової архітектури, послухати, як хлюпоче водичка об берег, і повернутися назад. Взагалі, це просто красиво.

tyreso tyreso2 tyreso3 tyreso4 tyreso5 tyreso6 tyreso7 tyreso8 tyreso9 tyreso10 tyreso11 tyreso12 tyreso13

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.