Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Чілі кон карне



By   Lana Svitankova      23:22      Мітки: ,  
Душка Джеймі рекомендує вживати чилі кон карне з рисом, але я б отако наклала його у таріль, нагріла у тостері шматочок домашнього хліба і наминала б ложкою просто так, дуже осіннє їдло (ні, це не вишукана страва, це справжнісіньке їдло - ситне, поживне, незаморочне і просте).
chilli
500 г яловичого фаршу 
2 цибулинки 
 середня морквина 
2-3 стебла селери 
2-3 зубці часнику 
1 ч.л. чилі-порошку 
1 ч.л. кориці 
1 ч.л. кумину 
сіль, чорний перець 
банка (400 г) консервованого нута 
банка (400 г) консервованої червоної квасолі 
банка (400 г) консервованих томатів 
кілька гілочок кінзи

 Чистимо і краємо цибулю, часник, моркву, селеру, у глибокому сотейнику розгріваємо 2-3 ложки оливкової олії і томимо на ній хвилин 10 овочі, поки вони не стануть м"якими. Додаємо чилі, корицю, кумин, солимо, перчимо до смаку, вмішуємо м"ясо, ретельно розминаючи фарш, щоб не схопився надто великими грудками. Додаємо зціджені нут і квасолю, вкидаємо томати, у банку з-під томатів наливаємо окропу і додаємо воду у сотейник. Доводимо до кипіння. Поки суміш закипає, обриваємо з кінзи листочки, стебла дрібно шаткуємо і вкидаємо до м"яса. Коли закипить, зменшуємо вогонь до мінімума і під напівприкритою кришкою тушкуємо приблизно годину, періодично помішуючи. Подаємо з рисом і листочками кінзи, або як вам заманеться. Сма-ко-та.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.