Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Лазанья з артишоками і куркою



By   Lana Svitankova      23:29      Мітки: ,  
lasagna
Цей рецепт і допис присвячується Ашану. Бо й артишоки у банці (340 гр, 32 грн), і тертий пармезан (200 г, розпродаж, 14 грн), і листи лазаньї (куплені давно, але чи то вдвічі, ти то втричі дешевші за баріллу) - їхнього власного виробництва. Але годі вихвалянь, рецепт. 

Банка артишоків 
Пачка тертого пармезану 
300-400 мл молока 
75 гр масла
2 ст.л. борошна
мускатний горіх, сіль, перець

 Вмикаємо піч грітися до 180С Ріжемо курку на маленькі шматочки, обсмажуємо 2-3 хвилини, додаємо порізані на четвертинки серцевини артишоків, обсмажуємо ще 2-3 хвилини, солимо, перчимо, складаємо у миску. У маленькому сотейнику топимо масло, швидко вмішуємо туди борошно, ретельно розмішуємо, щоб не було грудочок, на середньому вогні смажимо хвилину-дві до гарного золотавого кольору, потроху вливаємо гаряче молоко. Помішуємо безперервно, поки соус не загусне до кисільної консистенції. Солимо, перчиму, додаєхмо мускатного горіху до смаку, всипаємо половину пачки пармезану, розмішуємо. У форму викладаємо шар листів для лазаньї, курку з артишоками, щедро поливаємо соусом і так поки вистачить начинки чи форми. Останній шар листів поливаємо соусом, засипаємо рештою сиру. Накриваємо форму фольгою і ставимо у піч. через 40 хвилин знімає фольгу і тримаємо ще 10-15 хвилин, пильнуйте, щоб сир не почав горіти. Дістаємо, даємо хвилин 10 вистигнути, подаємо. Смакотища. Давно збиралася скуштувати артишоки, і можу сказати - гут.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.