Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

"Каштани" з нуту і гірчичний хліб



By   Lana Svitankova      17:49      Мітки: , , ,  
tahina_candy Як добре, коли є час поколупати фото і розказати вам щось нове. Я коли побачила ці цукорки, забажала їх з силою неймовірною, тому була знайдено і впольовано тахіну - у двох місцях, між іншим. Одна в крамниці "Дуккан" на розі Жилянської і Тарасівської (42 грн за 450 г) і в інтернет-крамниці отут. Отже, знадобляться:
 - 100 г нуту
 - 3 ст.л. тахіни
 - 1,5 ложки меду
 - 1 ч.л. цинамону
 - 100 г шоколаду
 - 20-25 г масла

 Тобто, собівартість цукерок десь 18 грн за 19-20 штук завбільшки з середній волоський горіх. А смакота-а-а... Нут промийте і замочіть на ніч. Злийте воду, залийте новою і варіть хвилин 40-50. І тут головне! Не полінуйтеся перелити нут в миску з холодною водою і потріть його у ній руками, щоб злізла шкурка. Так цукерки будуть значно ніжніші на смак. Потім змеліть блендером нут в однорідну пасту разом з цинамоном, тахіною і медом. Ложкою набирайте трохи маси і ліпіть з неї кульки, які потримайте півгодинки в холодильнику, а тим часом розтопіть разом шоколад і масло, і "купайте" у глазурі нутові заготовки. Викладіть на папір для випічки (потім все прекрасно відлипне) - і в холодильник. Коли шоколад застигне, цукерки можна перекласти в коробку. Цей кунжутний смак, м-м-м.... А на вигляд - достоту каштани.
tahina_candy_1 І щоб двічі не вставати, випробуваний (і, звісно, адаптований під себе, як без цього) рецепт гірчичного хлібу для хлібопічки (середній розмір, стандартний режим): - 1,5 ч.л. швидкодіючих дріжджів - 400 г пшеничного борошна вищого ґатунку - 100 г пшеничного борошна грубого помелу - 2 ст.л. пластівців з зародків пшениці - 1 ч.л. меленого коріандру - 3 ст.л. гірчичної олії - 1 ст.л. цукру - 1 ч.л. солі - 290 мл води Запашний, хрусткий і м"який хлібчик.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.