Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Угорщина 3.4. Будапештський головний ринок - Nagycsarnok



By   Lana Svitankova      22:55      Мітки: , , ,  
Це найбільший критий ринок Будапешту, і звання "найбільшого" виправдовує цілком. Практично на початку вельми відомої туристичної вулички Ваці, перед мостом Свободи, триповерховий, під візерунковим дахом жолнайської черепиці, з ажурними сходами і величезними вікнами він сам по собі вже є туристичною атракцією. А всередині...
Це щоб ви уявляли розмір - вигляд ззаду. Він доооооовгий.
Можна було б очікувати, що в такому місці ціни будуть просто захмарні. Як не дивно - ні. Тут купують продукти не стільки туристи, скільки місцеві жителі (їх легко упізнати - вони ходять з плетеними кошиками, це так славно), а це є головною ознакою того, що ціни ок. На першому рівні - м'ясо, овочі, фрукти, випічка, і, звісно, угорські спеціалітети у величезних кількостях: паприка, часник у косах, копчені ковбаси, качиний паштет і місцеві вина. Усі ці сувенірні радощі можна сміливо купувати, ціни не кусючі, єдине що, погуляйте ринком, це не лише цікаво, але й корисно - за один і той самий товар можуть просити досить різні гроші. Нас дуже здивувало, що ятка з сирами була лише одна, і то, сири немісцеві.
Найвідоміші салямі Pick і копчені ковбаси, які завжди продаються парами.
На підземному рівні - свіжа риба і різносоли, капуста, перець, мариновані, засолені, квашені і всілякі-всілякі. Запах відповідний, тому дуже тішить таке мудре розподілення. На другому поверсі, над продуктами, розмістилися ятки з сувенірною продукцією з натяком на угорскість, але відверто китайського походження, кілька маленьких генделиків і кафе. Згори зручно ринок фотографувати.
Зі спілкуванням проблем немає взагалі, продавці якщо не говорять англійською вільно, то намагатимуться з вами порозумітися на суміші англійської і якоїсь іще. Продавці дуже охайні, приязні і усміхнені, але все одно будьте уважні, оцю чудову булочку я ледве не купила за 150 грн, уважно перераховуйте здачу.
Ринок працює з 6ї ранку до 5ї у понеділок, до 6ї у вівторок-п'ятницю, до 2ї в суботу і не працює в неділю.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.