Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Угорщина 3.0. Будапешт в цілому



By   Lana Svitankova      21:10      Мітки: , ,  
Перше враження місто справило не найкраще – багато сміття на під’їзді, багато людей відверто занедбаного вигляду, обшарпані будинки, багато бездомних і багато собак – за відсутності парків і дерев - на будинках і тротуарах патьоки продуктів життєдіяльності. Звісно, центральні вулиці і старе місто вичухані і блискучі, але в цілому Будапешт скидається на братів-близнюків, один з яких – охайний причесаний мазунчик, а інший замурзаний нечупара, і ти бачиш то одного, то іншого. У кожного міста кілька облич, але настільки виразна розбіжність зустрічається мені вперше. Але, звісно, нічний Будапешт вражає. У золотавому сяйві він пливе над Дунаєм, величний і розкішний, тоді з’являються два інших близнюки, однаково прекрасні – один над водою і другий у воді, і в їхні бурштинові очі можна заглядатися годинами, особливо за тихої і теплої погода, яка нам сприяла під час подорожі.
А тепер від піднесеного до реалій. З практичної точки зору з Будапештом досить важко домовитися. Абсолютно незрозуміло, що коли працює. Якщо макдональдси, бургеркінги і KFC, яких більше ніж, працюють у звичному для нас режимі, то кафе-ресторанчики відчиняються з 10ї, а то й з 12ї, в обід можуть мати перерву, або кухня не працюватиме до вечора. Це як пощастить. Так само з сувенірними крамницями і просто крамницями, виняток становлять лише супермаркети, яких, в принципі, вистачає. Складається враження, що угорці – злісні нероби, бо в закладах можна часто-густо побачити об’яву на кшталт «Сьогоднішня пропозиція after-work з 16 до 18» і ціни на коктейлі. Оце афтер ворк у них починається з 4ї години дня! Банки взагалі чи то до 2ї, чи то до 3ї працюють. Банкоматів, до речі, багато, але половина з них – у приміщеннях банків, а двері можна відкрити карткою цього ж емітенту, тому половина відсіюється одразу ж. З картками теж не все просто, далеко не в усіх закладах їх приймають, і навіть не у всіх готелях, тому якщо їхатимете з карткою, все одно про всяк випадок на першу пору купіть кілька тисяч форинтів і завжди питайте про готівковий/безготівковий розрахунок при вході у заклад (особливо просунуті ліплять значок visa на двері). Ходити ввечері не лячно, бо вулиці добре освітлені, а на них нікого немає, місто засинає швидко, а в не-сезон навіть туристів не видко. Та й то, як винятково туристична принада Будапешт більшості туристів був би цікавий дні на 3-4 максимум з відвідинами купалень, на які ми так і не спромоглися. До речі, більшість мандрівників, яких ми зустрічали в готелі і на вулицях – італійці. Чому так – навіть не знаю. Ну і суто з кото-маніячної точки зору – місто собак. Їх дуже багато. Кота бачили одного з вікна трамваю у приватному секторі. Не добре.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.