Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Вафлі



By   Lana Svitankova      19:18      Мітки: , , , ,  

liege
250 гр борошна
100 гр розтопленого масла
35 гр цукру
1 яйце
5 гр сухих швидкодіючих дріжджів
дрібка солі
75 мл теплої води
60-70 гр перлинного цукру

Змішати всі складники, крім перлинного цукру, і лишити на 15 хвилин. Потім вмішати цукор, наліпити кульок завбільшки з великий волоський горіх і лишити ще на 15 хвилин. З цієї кількості виходить 12-14 кульок. liege_1 Випікати на розігрітій і змащеній олією вафельниці до золотавого кольору. liege_2



Бананові вафлі
На 10-11 вафель:
 240 гр. борошна
1/2 ч.л. солі
 2 ст.л. цукру
1 1/2 ч.л. пекарського порошку
1 ч.л. кориці
420 мл. кефіру чи йогурту
 2 яйця
60 гр. масла, розтопленого і охолодженого
1/2 ч.л. ванільного екстракту
3 стиглих банани
100 гр. подрібнених горіхів

Змішати борошно, сіль, цукор, розпушувач, корицю. Окремо змішати кефір і жовтки, вмішати масло, товчені банани і ваніль. Ретельно вимішати усі складники разом до більш-менш однорідного стану, додати горіхи. Окремо збити білки до м"яких піків, обережно вмішати в тісто, зачерпуючи його знизу вгору. Випікати до готовності. Ці вафлі виходять хрусткими зовні і м"якими всередині.


Вафлі з сиром і вівсянкою 

Складники: 
 100 г тертого на дрібній тертушці підкопченого сиру 
гілочка розмарину, 
гілочка чабрецю 
50 г вівсяних пластівців, обсмажених на сухій сковорідці 
125 г м"якого масла 
1/4 ч.л. солі 
4 яйця
200 г борошна 
2 дрібки розпушувача 
150 г вершків

Збити масло з сіллю, додати по одному яйця. Змішати борошно, пластівці, розпушувач і додавати до маси разом із вершками (якщо вливати вершки потім - літатимуть по всій кухні). Додати сир і дрібно покраяну зелену. Випікати.


Шоколадні вафлі


Треба: 
50 г тертого чорного шоколаду 
150 г масла кімнатної температури 
75 г цукру 
дрібка солі 
цедра апельсину 
ванільний цукор 
3 яйця 
250 г борошна 
дрібка розпушувача 
125 мл молока 

 Збити масло, цукор, сіль, цедру, ваніль. По одному додати яйця. Потроху досипати змішане з розпушувачем борошно і доливати молоко. Коли маса стане однорідною (і впевнено густою), вмішати шоколад. Випікати. Цієї порції вистачає на 8 великих тлустих вафель




About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.