Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Талліннські нотатки. 5. Таллінн зелений



By   Lana Svitankova      22:04      Мітки: ,  
Таллінн - дуже зелене місто, навіть без урахування приватних садів 27% території столиці займають насадження. Багато парків, дерев, цілий ліс у межі міста, великий ботсад, надзвичайно зелений зоопарк.

Тільки не кажіть, що я вас не попереджала
Нам пощастило застати експозицію Талліннського фестивалю квітів, хоча деякі "експонати" вже втратили свій початковий вид (наприклад, фігурки тварин вже не були зеленими). Здається, 34 майданчики відкривали бачення своїх авторів на сад. 34 маленьких садочки в найрізноманітніших інтерпретаціях, фантазіях, уявленні, тощо. Дуже гарно було. Цікавих ідей - купа. Був "шаховий сад", "сад соняхів і сонячних годинників", "крижаний сад", "японськи сад", багато садків називалися просто "Homе garden #...", і складалися з різної городини, тобто, навіть звичайні грядки можна висадити красиво.
Таллінський зоопарк (Paldiski mnt. 145, квиток 90 крон, з Tallinn Card - безкоштовно). Востаннє я була в зоопарку ще в школі. І не тому, що не люблю тварин, а тому що мене пригнічував вигляд кліток київського зоопарку. Брудні, неохайні, тісні. Тут я, наче дитя мале, бігала, тицяла пальцями в тваринок і мало не вищала від захвату (Ра може засвідчити). Сад неймовірний! Це справді зоосад - стільки квітів і рослин нема у нас в ботсадку. Наскільки охайна і велика територія, наскільки продумані "кабінки" огляду, стилізовані під окремі будиночки, я була в шоці, які низькі огорожі у загонах, як гарно зроблено зони відпочинку, вол"єри, усе! Дуже багато маленьких тваринок, та й великих немало, не те, що у нас - щонайбільше пара. Геть усе. Досі натішитися не можу. Та що я буду просторікувати, дивіться самі.
(Це навіть не 10-та частина, але я не можу так знущатись з вашого трафіка) Таллінський ботанічний сад (Kloostrimetsa tee 52, квиток до оранжерей - 45 крон, з Tallinn Card - безкоштовно). Гарний великий сад просто в лісі Клоострімец неподалік телевежі (на жаль, закритої для відвідин), поруч протікає річка Піріта, на території кілька штучних ставків, є здоровезний розарій, просто розкішний, прекрасний оранжерейний центр, та і взагалі місцина дуже приємна для прогулянок.
І це теж дуже мала частина краси, яку можна там побачити. Іще про Таллінн

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.