Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Йоркширські пудинги (поп-овери)



By   Lana Svitankova      19:15      Мітки: ,  
 
Це либонь найкумедніша страва з усіх, що я готувала.
Я перші 15 хвилин не могла відповзти від плити, все дивилася, як ці пудинги ростуть. Звечора робимо тісто з 113 г. борошна, 1 яйця і 225 мл молока. Чим довше це тісто стоятиме, тим краще підійдуть пудинги, тому ніч постояти йому - саме те, а на сніданок у вас буде забава.
 Розігріваємо піч до 220 С. У форми кладемо по маленькому шматочку масла і ставимо на 5 хвилин у розжарену піч, щоб масло розтануло і прокалилося.
Дістаємо форму з печі і швидесенько кухарським пензлем добряче змащуємо форми розтопленим маслом. Взагалі, я так більше не робитиму - я топитиму масло у окремій ємності і потім змащуватиму форми, бо при такій температурі у печі проґавила, коли масло перекалилося і почорніло місцями.
Наливаємо тісто у форми на 1/3 чи 1/2. Далі можна випікати так (порожніми, а потім їх чимось начинити), а можна і одразу начинку покласти. Ми робили з ковбасками і сиром, з бананом і ананасом, з вишнями.
Головне - робити все швидко, поки масло на формах не охололо і не стекло все вниз. До речі, я не уявляла, що пудинги піднімуться так високо, тому наступного разу можна буде класти не кільця ковбасок, а ставити туди пів-ковбаски торчма, пудинги доженуть її по висоті.
Лишаємо поп-овери у печі на півгодини.
Кажуть, що відчиняти дверцята не можна, бо пудинги опадуть, але мені довелося повернути деко, бо коло дальшої стінки піч шкварить сильніше, і поки передні поп-овери досмажилися, задні б згоріли, тому можу сказати, що вони в мене не опали, все гаразд. Але зайвий раз вистуджувати їх не треба. Однак, як вони підходять - це магія якась, тааааак цікаво ростуть! Готувати їх можна лише задля того, щоби на це дивитися. За півгодини вони вийдуть з печі отакими. Щоб уявити розмір, скажу, що діаметр формочок по горішньому краю - 5 см.
Ось такі вони, з ковбасками і сиром
А такі - з солодкою начинкою (треба буде наступного разу додати цукру в тісто, або какао)
Якщо солодкі ще полити топленим шоколадом, взагалі виходить фантастичний ранковий десерт до чаю.

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.