Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Флан



By   Lana Svitankova      19:46      Мітки: ,  


На кожну порцію:
100 мл. молока
1 яйце
20 гр. цукру
10 гр. цукру для карамелі (бажано коричневого)
півложки алкоголю (щоб приглушити яєчний смак, дітям без нього)
Перемішуємо яйця з цукром (не збиваємо!)
Відміряємо потрібну кількість молока у ємність з носиком (щоб було зручніше наливати), виливаємо туди яйця з цукром, добре перемішуємо і лишаємо, щоб цукор розчинився, за бажання додаємо алкоголь (я дала рому)
Тим часом топимо у сковорідці чи металевій джезві цукор на карамель, розливаємо її по формах і лишаємо вистигати
Через ситечко розливаємо яєчно-молочну суміш, ставимо у велику ємність і наливаємо у неї гарячої води так, щоб вона діставала до середини формочок з фланом
Усе. В піч (110-120С) на 1 годину 20 хвилин, готовий флан повинен трошки тремтіти в серединці, як желе. Лишаємо його вистигати, потім на кілька годин ставимо у холодильник. Щоб дістати його з форми, треба провести по краях ножем, перевернути — і вуаля. Краще смакує флан у «калюжці» з якогось ароматного лікеру, скажімо, персикового амарето, можна прикрасити фруктами. Дуже ніжний десерт, якщо вас не відлякує яєчний присмак (хоча мені не заважає зовсім).

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.