Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Пивні книжки: їжа і пиво



By   Lana Svitankova      14:42      Мітки: , , , ,  


Скажу одразу, що ця категорія бібліотечки переважно для краси. Бо вся ця штука з "правильними поєднаннями пива", трохи профанація і (тут мене будуть убивати люди, які за це отримують гроші) не існує якихось 100% робочих поєднань, які сподобаються усім, так само, я не існує одного стилю пива, який всім зайде.
Тому ці теми - лише поради, які можна вважати напрямами роботи і відкриттів, не більше. Звісно, є кілька принципів, які можна передати двома реценнями, а не книжкою, але... Щось я розійшлася. По поличці:


Image result for Beer Pairing: The Essential Guide from the Pairing Pros
Beer Pairing: The Essential Guide from the Pairing Pros by Gwen Conley and Julia Herz
Хороша книжка, яку можна взяти за базу. Ролзпочинається з того, як ми сприймаємо смаки і аромати. Тут є і про їжу в цілому, і секції про шоколад, про сир, і загальні поради, і розбивка по стилях, корисні моменти щодо використання пива, як складника страв, добре зверстано, зрозумілою мовою, естетично привабливо. Включно з варіантами пивних вечерь. Можна брати, і на тому і зупинитися.


Image result for The Brewmaster's Table
The Brewmaster's Table by Garrett Oliver
Ця книжка вважається мало не канонічною в цій ніші, найбільш титулованою, по ній приймають іспити Цицерон (власне, тому я її і купила), але якщо чесно, у мене до неї багато, дуже багато питань. Видана у 2003, перевидана 2005, вона потребує апдейту. Чотири смаки, чомусь шість трапістичних пивоварень (ще тоді їх було сім), дуже дивні пропорції версій роденбаха, звідки взялись копчені ноти у німецькій пшеничці навіть не уявляю. Там ще багато такого, що потребує перевірки чи апдейтів, але пише добре. Так, що слиною починаєш захлинатися, це правда. Більше розвиває словесні вміння, ніж пейрингові, тому що бачиш, що варіантів безліч,і  якщо знати, до чого прив'язатися, то можна підібрати майже будь-що до будь чого. Струткуровано по стилях, варіанти поєднань, класичні зразки і виробники. 

Image result for The Beer and Food Companion
The Beer and Food Companion by Stephen Beaumont

Ця книжка цікава своїм форматом - це радше впорядкована збірка думок різних фешів, пивоварів, рестораторів - з різних куточків земної кулі, про те, як поєднувати, з чим, як використовувати місцеві особливості, тощо. Менше просто теорії, більше елементів тревелогу навіть. Цікава. Гарно виконана.


Cookies & Beer: Bake, Pair, Enjoy
Cookies & Beer: Bake, Pair, Enjoy by Jonathan Bender
Думала, це буде збірка печива на пиві, але ні, далеко не кожен рецепт містить пиво, як складник, але до всякого печива пропонується пивна пара. Сподобався вигляд і забавність, навіть кілька рецептів використала. 


No photo description available.
Lampas, Lambiekbieren & tapas 
На диво, ніде немає фото нормального, а мій примірник вже спаковано. Це фірмова книжка Lindemans, де визнані шеф-кухарі готують з/під ліндеманівські ламбіки. Виконано розкішно. Але чи можна повторити - ще не пробувала. Цікавий варіант мерчу насправді. І хороша реклама. Естетично. 

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.