Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Боденське озеро на авто.2.1



By   Lana Svitankova      14:28      Мітки: , , , , ,  
На другий день нашої гостини на Бодензее у нас був простий і елегантний план: Австрія-Ліхтенштейн-Швейцарія.


На що вам треба звернути увагу:
- чи є на вашому авто швейцарська віньєтка (інакше ви не зможете їздити по дорогах національного призначення)
- з собою краще мати євро в монетках на випадок оплати паркінга (не всюди можна розрахуватися карткою або банкнотами)

Першим пунктом призначення був Брегенц. Миле містечко на березі Бодензее, відоме своїм літнім оперним фестивалем і витягом на мальовничу гору Пфандер. Якщо знизу про зиму нагадували лише ялинки й гірлянди, бо травичка зелена, сонечко сяє і взагалі комфортно і тепло, то на вершині гори зима повним ходом і снігу по коліно. Цікавий контраст.
З корисного: якщо паркуватися у Pfänderbahn-Parkhaus неподалік від витягу (власне, Pfänderbahn) і піднятися на гору, то три години парковки - безкоштовні, головне не забудьте дати паркувальний талон на касі продрукувати. Піднятися-спуститися взимку коштує 11 євро, гондола вміщує до 80 осіб і піднімається/спускається раз на півгодини в 00 і 30 хвилин, з 8 ранку до 7 вечора.
Можна погуляти вузенькими вуличками, помилуватися озером, глянути на частини тої самої озерної фестивальної сцени і піднятися на гору, погуляти там, подивитися альпійський маленький зоопарк, випити кави, почухати кота і вирушити далі. У три години цілком можна вкластися, хоча я впевнена, влітку в Брегенці можна гуляти цілий день.



А ще у Брегенці є прекрасна пивна крамниця, hops&malt (Maurachgasse 16, hopsandmalt.at) з цікавим вибором пива не лише хорошої класики, місцевого крафту, а й всякої екзотики на кшталт Сербії, Лівії, ПАР, тощо. Сподіваюся, наступного року там заведеться й українське пиво ^_^





















About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.