Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Bru



By   Lana Svitankova      21:04      Мітки: , , , ,  
Bru05
Одне з найбільш фотографованих міст світу одразу дає зрозуміти, чому воно таке: бо дуже гарне, бо дуже багато туристів. Тому моя категорична порада - їхати у несезон, найкраше кінець вересня, коли ще погода чудова, а людей вже значно менше. Але навіть якщо Брюгге вас спіткає у випадковий день на початку травня, отримайте від того максимум задоволення, це буде просто.

Bru04 Bru03 Bru02 Bru01 Bru06

Якщо ви приїдете зранку, рекомендую поснідати чи випити кави у суперзатишному кафе
The Gulliver Tree, це не претензійна кав'ярня, але десерти і атмосфера дуже файні. Ну і за рогом Cafe Rose Red (Cordoeaniersstraat 16, caferosered.com). Кафе не те щоб супер старе, але дуже цікаве з різних точок зору (назване на честь твору Стівена Кінга), і складається з трьох дуже вузьких будинків, об'єднаних нині в кафе і готель, плюс це маловідоме, але знане у вузьких колах місце з широченним меню пива і статусом офіційного амбасадора Орваля. Тут можна скуштувати це пиво різного стану витримки, від молодого (до 6 місяців) до.... Хто знає, що у них там у підвалах. Мушу зазначити, що трирічний Орвал має дуже мало спільного з 2 місячним. Для тих, кому штучні троянди на стелі видаватимуться надто пафосними, є інша зала, спокійна й стримана. Вибір пива насправді дуже годний. Останнє з нових надходжень, щоправда, безцінне :) Сильно рекомендую для різноманітності з постійно радженими всім іншими закладами. Єдине попередження - розрахунок готівкою.

Bru07 Bru08 Bru09 Bru10 Bru11 Bru12

По місту можна довго, смачно, безцільно кружляти, губитися в закапелках - все одно рано чи пізно ви вийдете до каналу, який обіймає місто і повернетеся в його серце. Руда цегла і синє небо, яскраві плями квітів-квітів-повсюди і затишні тераси кафе, де люди п'ють пиво незалежно від пори доби.

Bru13 Bru14 Bru15 Bru16 Bru17 Bru18 Bru19 Bru20 Bru21 Bru22 Bru23

Після того, як у 2016 році Bourgogne des Flandres повернулася до Брюгге, вона стала другою міською пивоварнею (Kartuizerinnenstraat 6, bourgognedesflandres.be) - а до цього пиво виготовляли на пивоварні Timmermans - власне, зараз тут варять лише темне молоде пиво, яке змішують з тіммерманівським ламбіком для отримання червоного фламандця. Це пиво варили в Брюгге досить довго, поки пивоварня не закрилась у 1957році, а виготовлення тривало на інших пивоварнях (по контракту?), поки бренд не викупив Тіммерманс. І, чи то з маркетингових причин, чи то ще з яких, ось уже два роки як Бургунь повернулася до Фландрії, де їй і місце, з Брюггською дзвіницею на етикетці.
Сама пивоварня неймовірно гарна і атмосферна, з терасою на каналі, але пиво не потішить любителів кислячків, бо дуже і дуже солодке. Це найсолодший бельгійський фалмандець, який я зустрічала, і від пива серйозно злипається. Але це лише особиста думка, навідувати чи не навідувати, вирішувати вам. Власне, Den Bruinen Os - це і є те молоде пиво, яке змішають з ламбіком, але зізнатися чесно, по рівню солодкості вони не сильно відрізняються. На пивоварні раз-у-раз експериментують з новими рецептами, витримкою в інших бочках, тому постійно на крані Den Bruinen Os і Bourgogne des Flandres, а ще кілька то саме ці експерименти і гостьові від John Martin Brewery group, в яку входить і Тіммерманс.
Є офіційні екскурсії, карткою можна оплатити замовлення від 10 євро.

Bru24 Bru25 Bru26 Bru27

Було б нечесно не згадати Huisbrouwerij De Halve Maan (Walplein 26, halvemaan.be) з їхнім прекрасним пивом і пивним трубопроводом (так, вони його завершили), де теж можна сходити на екскурсію, пообідати, випити, закупитися в крамничці і помріяти про краник від пивопроводу. Ми зайшли на келишок, але тим і обмежилися, бо сподівалися на щось цікаве, але пляшка Heritage коштує в кафе 28 євро, а в шопі поруч - 15.
Насправді, місць, де можна посидіти купа, але переважно там однаково туристичні ціни і подібний вибір. Навіть фірмова крамниця De Struisse не потішила вибором, бо була майже порожня. Сезон...
Потім ще кілька кілометрів звивистими вуличками, тихими закапелками з білими-білими, наче вимитими сонцем будинками, пухнастими котами, зеленим парком Мінневотер з лебедями і качечками, і можна додому.

Bru28 Bru29 Bru30 Bru31 Bru32 Bru33 Bru34

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

1 коментар :

На платформі Blogger.