Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Chicago beer 1.2.



By   Lana Svitankova      00:35      Мітки: , , , , ,  
300 Третя частина марлезонського чикагського балету.


Підхопимо наступний район.


Як каже нинішній головний пивовар, коли він прийшов мити підлоги на Half Acre (4257 N Lincoln Ave) у 2010 році, у Чикаго було 4 пивоварні (Metropolitan, Half Acre, Goose Island і Revolution - 4! Вісім років тому! Сьогодні майже 200!). Тому зараз це одна з тих пивоварень, які відкрили крафт величезній кількості його шанувальників. Почалося все 2006 року з контрактного, у 2008 вони переїхали у свою першу локацію (яку ми і навідали), де зараз варять експерименти і невеликі варки, розташовано заклад з пивом і їжею, а також окремий магазинчик мерчу з кранами і холодильником (найцікавіше, що крани в закладі і в крамниці відрізняються), а в 2015 відкрили другу локацію, де варять всі свої бестселери і закатують їх у банки.
Місця насправді не те щоб багато, і на ланч воно швидко заповнюється навіть у будні. Ми взяли кесадію, і це було божественно. Не менш прекрасним було і пиво, яке можна флайтом, можна півпорціями, але деякі сорти (наприклад, бочковий кислячок) наливають лише певну кількість. Зазирнули трохи за лаштунки, дякуючи Полу, з яким всіляко приємно було теревенити про пиво в цілому і Half Acre зокрема. Однозначний маст візіт. Один з моїх особистих топів.

301 302 303 304 305 306 307 308

Наступні два заклади належать до однієї групи (і це помітно з обладнання), але дуже різні за наповненням.

Corridor Brewery & Provisions (3446 N Southport Ave) - симпатичний брюпаб, справдісхожий на коридор - довгий і вузький, з орієнтацією на те, що б назвали фармхаус елями й хейзами. Меню пива постійно змінюється, наливають лише на місці, в кроулери і гроулери. Відкрився у 2015 році, з пристойною кухнею - на ланч теж бадьорий натовп. Загальна естетика закладу дуже приємна, пиво тішить, а крім того, який шанс сісти за барну стійку поруч з кимось, у кого день народження в один день з тобою? І таке буває. Півпорції, флайт з 7 позицій - 17 долларів.

309 310 311 312

Наступною точкою призначення був (сестринський? побратимський?) брюпаб Dry Hop (3155 N Broadway St). Власне, перший з двох, відкритий у 2013 році. Так, очевидно, що хмелевий напрям тут в пріоритеті. Є свої і гостьові крани, флайт (6 сортів) - 17 $. Їжа, за словами шефа, натхненна крафтовим пивом.  Обидва паби відкрив колишній домашній пивовар (мені вже цікаво, чи буває тут якось інакше, з іншого боку, треба ж кудись розвиватися цьому мільйону домашників США), що досить помітно, через брак місця і тут, і в попередній локації встановлено цікаву систему, де форфаси знаходяться прямо над ЦКТ, хоча тут за барною стійкою всі 6 форфасів. Персонал в обох місцях був найменш говіркий, чи ми всю свою балакучість використали у першій за день пивоварні, але якось спокійно і тихо відбулися відвідини. У пивному плані особисто мені ближче "Коридор". Але страшенно мімішне лого у Драйхопсів. Хоча ідея знову ж таки, однакова - зробити локальну пивоварню для місцевих (схоже, це основний напрям у всіх, лишається тільки заздрити).
  313314 315 316 317 318 319

Також у цьому ж районі дуже рекомендують Dovetail Brewery - варять класичні європейські стилі, але якщо ви не фанати чехів і німців, можна пропустити, і ще Begyle Brewing Company

Якщо звідси пошкандибати по парку і через зоопарк у даунтаун, то показують отаке: 320
І неспішно можна добратися до John Hancock Center (875 N Michigan Ave). На цьому хмарочосі є оглядовий майданчик, але не стійте у черзі туди, а йдіть на 96й поверх у бар, візьміть пива (навіть крафтового :)) за половину вартості квитка і насолоджуйтеся краєвидом.

322 323

А у сусідньому Water Tower Place навіть не ходіть сюди. Це просто залежність, як можна було додуматися до того, щоб змішати сирний попкорн і карамельний попкорн - я не уявляю, я взагалі щиро ненавиджу попкорн, але тут лише приходиш до тями лише коли пакет порожній. Не ходіть.

324

About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

2 коментарі :

  1. не покидает меня чувство, что они проблем с местом для производственных цехов ваще не испытывают; такие эпичные свободные пространства (и это не под расширение явно, там еще ряд танков "между" явно не втулить, а просто "чтоб удобно было")?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. не путай продакш и брюпаб - если это где-то в индустриальном районе, то хоть слона на поводу води, а когда ты хочешь впихнуться в жилом на ограниченном пространстве - это другой вопрос.

      Видалити

На платформі Blogger.