Travel. Run. Eat. Drink beer. Repeat.

Follow Me

Oh Madrid (& beer!)



By   Lana Svitankova      16:53      Мітки: , , , ,  
До Мадриду мене занесло з іншою метою на три дні, але крім того, щоб вразити мене у самісіньке серце собою взагалі, Мадрид ошелешив мене тим, наскільки просунулась пивна сцена Іспанії за ці кілька років. 4 роки тому у Валенсії і 5 років тому в Барселоні було що знайти, і правда, але те, що відбувається зараз - неймовірно. Пивний біговий клуб на 60 тисяч осіб, щонайменше три друковані періодичні видання про пиво, і безліч, безліч пивоварів, пивоварень, закладів і крамниць.

Мапа Мадрида на рейтбір - найщільніша мапа пиводотичних закладів, бачених мною у європейському місті. Тому я пішла по стандартній схемі - відзначити найближчі до винайнятого помешкання і у тих районах, які планувала досліджувати, а решту, традиційно, питати у місцевих. І ця стратегія не схибила, як завжди.
Що вам треба знати про пиво: після 22:00 продавати алкоголь на виніс в крамницях не можна.
Чим особливо здивували крамниці, що навіть при певних повторах (найпоширенішої бельгійської класики й деяких іспанських брендів) у кожного - свій, ретельно підібраний асортимент. І в асортименті є таке, що змушує ридма ридати.
Почнемо ж.

beermadrid


La Tienda de la Cerveza (Calle de la Ruda, 12, latiendadecerveza.es) - пивотека, бар, пивоварна крамниця в одному місці. Абсолютно дружній хазяїн, який не лише порадив нам місцеве пиво (не дивіться, що етикетка дуже така собі, вміст значно кращий), написав цілий перелік закладів, куди варто навідатися (при тому, що з власниками одного з них він навіть незнайомий, як виявилося), і всіляко підтримував бесіду на навколопивну тематику. Асортимент дуже широкий, значна частина - бельгійці, розповсюджені і цікаві, виняткові американці, типу American Solera, The Bruery і т.д., вельми цікавий вибір скандинавів. Розмаїтий вибір іспанців. Шість кранів з локальним пивом. Однозначно дуже рекомендую, як місце запастися і поговорити. Картка/готівка.
Цим же власникам належить невеличкий крафтовий паб неподалік Craft Against The Machine (Calle de Embajadores, 31), де так само наливають іспанський крафт з швидкою ротацією.

beermadrid00 beermadrid01 beermadrid02 beermadrid03 beermadrid04 beermadrid05 beermadrid06 beermadrid07

mas que cervezas (Calle del León, 32, masquecervezas.es) перекладається як "більше ніж пиво", і там справді окрім пива є інші алкогольні напої, тим не менш, мають дуже хороший розклад роботи, можна платити готівкою і карткою, порадять, тямлять. Цікаві скандинави, американці, помічений навіть російський крафт.

beermadrid22 beermadrid23 beermadrid24

Be Hoppy (Calle de Almadén, 18, behoppymadrid.com) фантастичне місце з абсолютно неймовірним вибором - майже 90% це імпорт, решта - ретельно відібрані іспанці. Рідкісні випуски, привезені з фестивалів дивовижі, регулярні дегустації, зустрічі з пивоварами - це все тут. На поличках американці (по дві банки в руки), британці, японці, рідкісні бельгійці, і так далі. Несамовито рекомендую. Картка/готівка.

beermadrid37 beermadrid39 beermadrid38
La Buena Pinta (Calle de Embajadores, 41) крамниця з кількома кранами розташована у будівлі місцевого ринку і просто врятувала нас у перший день, коли ми приїхали пізно, заблукали у метро, поки добралися, у найближчому Карефорі алкоголь продавати уже припинили. Єдине місце, де ми зустріли італійське і польське пиво. Що ще раз доводить, наскільки різний асортимент у кожного власника закладу. Поруч є кілька яток з сиром, морепродуктами, які посмажать прямо одразу, коротше, повне занурення в місцевий колорит, і все оце.

beermadrid40 beermadrid41

Через обмежену кількість часу і незбігання графіків не потрапили в La Buena Cerveza (Calle Pelayo, 5, labuenacerveza.com), ESPUMA Tienda de Cervezas de Calidad (Calle de Juan de Urbieta, espumadecerveza.es), Birra y Paz - Cervezas Artesanas (Calle Menorca, 9), але крізь вікна проглядало непогане пиво :)


About Lana Svitankova

Beer princess in disguise, Certified Cicerone®, BJCP Judge, Apprentice Beercierge, aiming for next levels. Member of Pink Boots Society. Beer runner, yeast smuggler, bottle herder and talking head for Varvar Brew

Немає коментарів :

Дописати коментар

На платформі Blogger.